Orta Avrupa şehri olan Prag, Çek Cumhuriyetinin 14 idari bölgesinden biri ve başkentidir. Avrupa'nın en gözde şehirlerinden biridir ve doğa, sanat ve romantizmi bütünüyle içinde barındırmasından dolayı özellikle aşıkların vazgeçilmez tatil mekanları arasında yer almaktadır. Her kesimden turist çeken bu şehir, akşam kaleden yansıyan ışıkların sayesinde en romantik şehri olma özelliğine de sahiptir.

 

 Prag Kalesi: En Önemli Dini Yapılarından Biri

 

            Prag Kalesi dünyanın en büyük kaleleri arasında yer almaktadır. Prag'ın simgesi olan Prag kalesine çıkmak için fayton ya da eski yıllara ait arabalar tercih edilmektedir. Tepeye çıkıldığında ilk olarak kraliyet bahçesi, kalenin büyük kapısında ise Çek askerler ve dev heykeller çıkmaktadır. Prag kalesi, 45 hektarlık alana yayılan 9. yy'da Premysl hanedanı tarafından yaptırılmıştır. Saray ve mimarisi ile Altın sokak ve çeşitli galerilerin olduğu binalardan oluşmaktadır. Ayrıca Prag kalesi içerisinde yer alan Aziz Vitus Kadetrali, Prag şehrinin en önemli dini yapılarından biri olmaktadır. Yapıların içine girmek istemeseniz bile her saat başı askerler tarafından nöbet değişimi yapılmaktadır.

 

 Charles köprüsü: Uzun Süre Yaya Yolu Olarak Kullanılmıştır

 

            olan Charles köprüsü, 1357 yılında inşaatı yapılan en ünlü köprüdür. Köprü, Prag kalesi ve Mala Strana ile Stare Mesto'yu birbirine bağlamaktadır. Charles köprüsü çok fazla sel olaylarına maruz kaldığı halde yıkılmamış ve uzun süre yaya yolu olarak kullanılmıştır. Charles Köprüsünde özellikle gün doğuşu ve gün batışını izlemek kişiye büyük zevk vermektedir. Barok tarzında 30 adet heykel bulunmaktadır. Heykeller köprünün yapım aşamasında koyulmuştur. Ancak köprünün üzerinde şuan bulunan orjinal heykeller değildir. Yaz dönemleri köprünün en hareketli dönemleridir. Kendi bestesini üreten şarkıcıların ve hediyelik eşya satan esnaflara sıkça rastlanmaktadır.

 

 Astronomik Saat: Dünya Etrafındaki Konumunu Göstermektedir

 

            Prag şehrinin Eski Şehir meydanında yer alan Astronomik Saat, tarih boyunca saatler sadece zamanı göstermek için kullanılmamış, aynı zamanda ay ve güneşin yerini belirleyen araçlar olmuştur. Prag'daki saatte Ayın ve Güneşin mevcut zaman dilimine göre dünya etrafındaki konumunda göstermektedir. Saat başlarında ortaya çıkan figürün dansıyla birçok turistin ilgisini çekmektedir. Bu figürlere ek olarak saat üzerinde On İki Havari yer almaktadır. Her saat başında bulunan tüm figürler başlarını sallayarak ölüme hazır olmadıklarını ifade ederek bir taraftan çıkıp diğer taraftan girmektedirler. En son horozun ötmesiyle son bulur.

 

 Dans Eden Ev: Manzara İzlemek İçin Oldukça İdeal

 

Amerikan ordusu tarafından hava saldırısı sırasında yıkılan eski bir yapının yerine 1992 ile 1996 yılları arasında dans eden ev inşa edilmiştir. Vltva Nehri kıyısındaki evin dış yüzeyi cam ağırlıklı kısmı kadını temsil ederken diğer tarafı ise erkeği temsil etmektedir. Binanın içerisinde otel, sanat galerisi ve restoran faaliyetleri göstermektedir. İşletmelere yönelik ofislerinde bulunduğu yapıdaki restoranın terası manzara izlemek için oldukça idealdir.

 

Prag ve Orta Avrupa hakkında daha fazla bilgi ve gezi notu için sitesini ziyaret edebilirsiniz.



ADVERTORİAL
Editör: Vitrin Haber