Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop İl Şube Müdürlüğü, Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Abalı Ortaokulu işbirliğince, Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında, “Tabiat ile Sanatı Buluşturma ve Köpek Kulübelerinin Yapımı” etkinliği gerçekleştirildi.

Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe DKMP 10. Bölge Müdür Yardımcısı Melikunnas Özkaya, Av ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Suat Açıkgöz, Sulak Alanlar Şube Müdürü Elif Kalaycı, Sinop İl Şube Müdürü Nurullah Gürkan ve ilgili personel,  Sinop Üniversitesi Öğr.Gör. Ceren Demiralp ve öğrencileri, Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi personelleri ve öğrencileri ile Abalı Ortaokulu 5. Sınıf öğrencileri iştirak etti. 

Yoğun ilgi gören etkinlik kapsamında katılımcılarla, Sarıkum Gölü’nde kuş gözlemi, Tabiat Eğitim Merkezi’nde biyoçeşitlilik, biyokaçakçılık ve sulak alanlarla ilgili sunumlar, tabiat ve kuş resimleri çalışması ile köpek kulübelerinin yapımı faaliyetleri düzenlendi. 

 
Editör: Vitrin Haber