Aydınlatma hepimizin bildiği gibi insanoğlunun var olduğu ilk günden bugüne hayatımızda önem arz etmeye devam etmektedir. Bu bağlamda ateşin bulunmasından günümüzde kadar geçen sürede aydınlatmanın miladı olarak kabul edilen elektriğin bulunmasına kadar birçok süreçte insanoğlu aydınlanmanın yolunu bir şekilde bulmuştur. Elektriğin bulunması ile birlikte insanoğlunun kaderini değiştiren ampulün bulunması ve ilerleyen süreçte gelişen teknolojinin de etkisi ile floresan ve aydınlatma gibi yüksek aydınlatma teknolojilerinin kullanımı, günümüzde gelinen aydınlatma teknolojilerinin tamamını içermektedir. Bu yazımızda günümüzde en çok tercih edilen aydınlatma türlerinden birisi olan LED aydınlatma seçiminde nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda sizlere bilgiler sunacağız.

Led Aydınlatma ürünleri günümüzde hepimizin de bildiği gibi uzun kullanım ömürleri ve yüksek enerji tasarrufları sebebi ile tercih edilmeye devam edilmektedir. Bu bağlamda stadyumlardan, evlere; hastanelerden limanlara kadar birçok alanda Led aydınlatma ürünleri ilk tercih sebeplerinden biri olmaktadır. Diğer adları ile ışık yayan diyotlar olarak nitelendirilen LED aydınlatma ürünleri günümüzde özellikle alanlara kazandırmakta oldukları şıklık ve dekoratif özellikleri ile hayatımızın önemli bir parçası haline gelmiş durumdadırlar.

Led Aydınlatma Armatürleri Gerçekten Tasarruf Ettiriyor mu?

Yazımızın başında da aktardığımız gibi armatürleri büyük oranda enerji tasarruflu ürünler olarak piyasada yer edinmiş durumdadır. Bu noktada tasarruf konusunda söylenebilecek önemli konulardan birisi kullanılan led armatürün kalitesidir. Optik verimliği, led verimliliği kötü olan armatürler tasarruf ettirmeyeceği gibi çıkarabilecekleri arızalar ile karanlıkta kalmanıza da sebep olabilirler. Bu yüzden led seçimi konusunda seçim yaparken dikkat etmeniz gereken bazı faktörler söz konusudur. Armatür seçiminizi yaparken dikkat etmeniz gereken ilk ve en önemli konulardan birisi armatür verimliliği konusudur Genel tanımı ile Watt başına düşen lümen (ışık akısı) olarak adlandırılan armatür verimliliği ile ilgili piyasa da çok fazla yanlış bilgiler dolaşmaktadır. Öte yandan sıcak lümen ve soğuk lümen gibi değerler de armatür verimliliğine etki ederken, LED Aydınlatma armatürü seçiminizde profesyonellerden destek almanız en doğru seçimi yapabilmenize aracılık edecektir.

Öte yandan, armatür seçimi yaparken dikkat edeceğiniz önemli faktörlerden bir diğeri ise armatürün kullanılacak olduğu alanın ve hangi amaçla kullanılacak olduğunun belirlenmesidir. Bu duruma dikkat edilmediği taktirde göz alma, kamaşma, karanlık nokta vs gibi bir çok sorunla karşılaşabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Aydınlatma konusunda günümüzde tercih edilen LED armatürler genellikle, ofisler, endüstriyel alanlar, çevre ve sokak gibi alanlarda tercih edilmektedir. Bu alanda doğru armatür seçimi konusunda dikkat edilmesi gereken onlarca faktör bulunmaktadır. Son olarak armatür seçiminizde aydınlatma hesapları, tasarruf ve geri dönüşüm analizleri ve garanti süresi gibi faktörlere dikkat etmeniz size avantajlar sağlayacaktır. Özellikle proje bazlı aydınlatma çözümleri konusunda ayrıntılı bilgi almak isteyen okurlarımız sayfasını inceleyerek, konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler alabilirler.

Diğer aydınlatma teknolojilerine göre nispeten yeni teknolojiler olarak kabul edilmekte olan led aydınlatma teknolojileri ve armatür seçimlerinizde dikkat etmeniz gerekenleri bu yazımızda sizlere aktardık. Gelecek günlerde ki yazılarımızda ilgili alanda bilgilendirici içeriklerimizi sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

 

ADVERTORİAL



 
Editör: Vitrin Haber