Norveç



Norveç, sadece kuzey Avrupa’da değil dünya ülkeleri arasında en yaşanılası güzelliklere sahip bir ülkedir. Mutfağıyla son dönemlerde popüler olan Norveç, deniz ürünlerini sunuş şekliyle etkiliyor.

Bununla birlikte özellikle başkent Oslo, her yıl sayısız turist ağırlamasıyla turizm değerlerini katlamıştır. Kuzey Avrupa yolculuğuna çıkmak isteyen kişilerin ilk önce Norveç’i tercih etmeleri hem kültürel hem de sanat açısından değerlendirilir.

Danimarka

Refah seviyesinin yüksek oluşu ve düşünce özgürlüğüne sahip olunması, dünya ülkeleri arasında Danimarka’nın en mutlu ülke unvanını kazanmasına ön vermiştir. Başkenti Kopenhag ile sıkça gündeme gelen ülkede kültür ve sanat en iyi şekilde yansıtılmaktadır. Gezilecek ve görülmeye değecek tarihi ile mimari eserleri fazlaca bünyesinde barındırmaktadır.  Bunun yanı sıra deniz tatili sevenlerin de beklentisini karşılayacak temiz plajlara sahiptir. Dolayısıyla her yaştan her insana hitap edecek gezi alternatifleri vardır.

İsviçre

Kuzey Avrupa’nın tam ortasında konumlanan ülke, ovaları ve Alpleri ile herkesi büyüleyecek güzelliklere sahiptir. Refah seviyesinin ülkede yüksek olması da yerli halkın huzur içinde yaşamasına ve sosyal güvenliğin sağlanmasına ön vermektedir. Deniz, doğa ve tarih üçlüsünü bünyesinde barındıran ülkenin her bir yerinde farklı güzelliklere şahit olunabilinir. İsviçre günümüzde pek çok insanın yaşamak isteyeceği kadar huzur veren bir ülke olduğundan ötürü bunu yakından görmeniz ve Avrupa seyahatinizde rotanıza dahil etmeniz tavsiye edilir.

Finlandiya



Kuzey Işıklarını seyredebileceğiniz en ideal yerlerden biri olan Finlandiya, aynı zamanda temiz ve huzurlu oluşuyla da görülmeye değer bir ülkedir. Son yıllarda biraz ekonomik durgunluk yaşasa bile genel açıdan yüksek refaha sahiptir ve her yıl milyonlarca ziyaretçinin akınına uğramaktadır. Ancak soğuk iklime sahip olmasından ötürü seyahat edecek kişilerin hazırlıklı gitmesinde fayda vardır. Bununla birlikte diğer Kuzey Avrupa ülkelerine göre biraz pahalı bir ülke olduğu söylemleri de daha sonra sıkıntı yaşamamak adına göz ardı edilmemesi gereklidir.

Litvanya

Baltık devletleri arasında en büyük coğrafyaya sahip olduğu gibi en kalabalık nüfusu içeren ülkenin %30’u ormanla çevrilir. Çünkü doğaya fazlaca önem veren ülke her daim kendi içinde yeşili koruma savaşı vermektedir. Köklü bir tarihe sahip olan Litvanya,  Kuzey Avrupa’nın en güzel ülkeleri arasında görülmeye değer yerlere sahiptir. Dolayısıyla Kuzey Avrupa turuna çıkacaksanız, farklı deneyimler kazanmak adına listenize eklemenizde fayda vardır.

Avrupa turları kapsamında birçok ülkeyi görmek için düzenlenen turlara katılabilirsiniz. Bu turlar rehberler ile şehirlerin en güzel yerlerini gezmenizi sağlayacaktır. adresindeki turları inceleyebilir, hemen satın alabilirsiniz.



ADVERTORİAL HABER

 
Editör: Vitrin Haber