Hepimiz yediğimiz böreğin yumuşacık olmasını isteriz. Kimse kurumuş bir böreği yemek istemez.  Severek yediğimiz börekte aradığımız en büyük özellik taze, sıcak ve çıtır çıtır olmasıdır ama bir böreği bekletirseniz böreğiniz kurur ve siz de böreği yemek istemezsiniz. Buna sebebiyet vermemek için bazı önlemler almalısınız.
    Kuruyan böreğinizi yumuşatmak için yapabileceğiniz şeyler biri su buharı ile yumuşatmak olabilir. Yaptığınız bir böreğin kurumasının sebebi böreğin neminin de sıcaklığıyla beraber kaybolmasıdır. Su buharı yöntemiyle böreğinizi yerken yeni pişmiş gibi hissedebilirsiniz. Yapmanız gereken şey tencereye bir miktar su koymak ve suyu kaynatmak. Sudan buhar çıkmaya başladığında tencerenin üstüne bir süzgeç koyun. Bu süzgeç su buharının yukarı çıkmasını sağlayacak ve böreklerin düşmesine engel olacaktır.  Süzgeci yerleştirdikten sonra kuru böreklerinizi süzgecin üzerine yerleştirin. Su buharının böreğe temas etmesiyle, böreğiniz kaybettiği nemi geri kazanacak ve yenilebilir bir hale gelecektir.  Bir böreği kurutmadan alabileceğiniz önlemler de vardır.  Böreğinizi sıcak bir yerde saklamaya özen gösterin, bunun için fırını tercih edebilirsiniz. Böreklerinizi alüminyum folyo ya da yağlı kâğıda sarıp saklayabilirsiniz. Böreğinizi pişirirken de dikkat etmeniz gereken şeyler vardır. Tarifinizde su yerine süt kullanmak böreğinizin yumuşak olmasını sağlayacaktır. Aynı şekilde böreğinizin yufkalarına bol bol süt sürebilirsiniz. Böreğinizi hazırladıktan sonra fırına atmanda önce üstüne soda gezdirmekte sizin yumuşak börekler elde etmenizi sağlayacaktır.
    Pişirdiğiniz börekler kuru olduğunda ve misafirleriniz için acil böreğe ihtiyaç duyduğunuzda börek siparişi verebilirsiniz. Yumuşacık, taze patatesli, peynirli börekler için bizimle iletişime geçin. İstediğiniz böreği en kısa süre de adresinize teslim edelim ve siz de misafirlerinize tadına bayılacakları börekler ikram edin. Böylelikle kuru börekleri dert etmenize gerek kalmayacak.
Daha fazla detay için: Doğuş Börek

Advertorial
Editör: Vitrin Haber