Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş) hem Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümünü, hem de Çanakkale 1915 Köprüsü’nün hayata geçirilmesini ‘6 Asrın Zaferine Mektuplar’ konulu kampanya ile kutluyor. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temel atma töreninin yapıldığı 18 Mart’ta başlayan ve 23 Ekim’de sona erecek kampanya kapsamında yazılacak mektuplar, köprünün bitirilme tarihinde alıcılarına ulaştırılacak.

Konuyla ilgili Vitrinhaber’e bilgi veren PTT Sinop Başmüdürü Bekir Gökmen, Türkiye’de gerçekleştirilecek büyük projelere destek verilmesi, toplumsal birlik ve beraberlik duygularının güçlendirilmesi ve mektup yazma bilincinin artırılması amacıyla düzenlenen 6 Asrın Zaferine Mektuplar kampanyasının 18 Mart itibariyle başladığını söyledi. Gökmen şunları söyledi; "Kampanya kapsamında kullanılacak 'pul baskılı taahhütlü zarflar' tüm PTT Merkezlerinde satışa sunulmuş olup, kampanya kapsamındaki satışlara 18 Mart 2017 tarihinde başlandı ve 23 Ekim 2017 tarihinde sona erdirilecek. Kabul edilecek mektuplar için ağırlık üst sınırı 50 gram olarak belirlenmiş olup, pul baskılı taahhütlü zarflar, üzerinde basılı 5,10 TL birim gönderi ücreti ile satışa sunuldu. 

'6 Asrın Zaferine Mektuplar' konulu mektuplar kamu kurum ve kuruluş iş adresli olabileceği gibi tüzel ve gerçek kişiler adına da gönderilebilecek. Gönderici ya da alıcı adreslerinden birinin KKTC hariç yurtdışı olarak gösterilmesi durumunda kabulde 5,60 TL daha ilave ücret alınarak kabulü yapılacak olup KKTC AsPost adresli gönderi kabul edilmeyecek. Söz konusu mektuplar '1915 Çanakkale Köprüsü'nün bitirilme tarihinin belli olmasına müteakip, alıcılarına teslimleri sağlanacak olup, teslim edilemeyenlerin iadesi gönderici adreslerine yapılacaktır" diye konuştu.