Klima, halk arasında klimaların sadece soğutma yaptığına dair yerleşmiş bir düşünce var. Oysa klimalar günümüzde sahip oldukları teknoloji sayesinde hem soğutma hem de ısıtma yapabilen araçlardır. Üstelik bunlar dışında ortamdaki fazla nemlilik oranını düşürmek, havayı toz, sigara dumanı, kötü kokular, mikrop ve bakterilerden temizleme gibi fonksiyonlara sahiptir. İş yerleri, konutlar, oteller, mağaza ve bankalar gibi hayatın her alanında ziyaret ettiğiniz ortamlarda klima kullanarak ortam koşullarını idealize edebilirsiniz.

Gelelim klima fiyatları konusuna… Her kullanıcı gibi siz de en uygun klimayı almayı düşünüyor olabilirsiniz. Fiyatlar cihazın kapasitesine, sahip olduğu ekstra özelliklere ve hatta alışveriş yaptığınız sezona göre değişkenlik gösterebilir. Klima seçiminde önemli olan en ucuz klimayı satın almak değil, sizin ihtiyaçlarınıza en uygun klimayı satın almaktır. Örnek vermek gerekirse cihazı kullanacağınız odaya göre düşük kapasiteli bir klima satın alırsanız hem üründen memnun kalmazsınız hem de memnun kalmadığınız bir deneyimi için boşuna para harcamış olursunuz.

Günümüzde ev tipi klima olarak da bilinen split klimalar (diğer adıyla multi split klima) nispeten daha düşük kapasitelerde kullanıma uygun, kurulumu son derece kolay, gürültüsüz çalışan ve tercihe göre hava temizliği ile nem dengeleme gibi özelliklere sahip olabilmektedir.

Ev veya ofis ortamın dışında mağazalar, büyük iş yerleri, alışveriş merkezleri, restoranlar ve bankalar gibi insan yoğunluğunun fazla olduğu ve dış ortam ile sık sık temasın bulunduğu ortamlarda ideal hava koşullarını sağlamak için daha yüksek kapasitelere sahip salon tipi klimalar tercih edilmektedir. Bu tip klimalar duvar tipi klimalardan farklı olarak çok yüksek kapasitelerle daha uzun sürelerde çalışabilir. Dolayısıyla salon tipi klima fiyatları çok daha yüksek fiyatlarda karşımıza çıkabilmektedir.

Ancak kullanım amacı ne olursa olsun iklimlendirmede yüksek tasarruf etmenizi sağlayacak inverter klimalar her kullanıcı tipi için yüksek enerji ve cihaz veriminin yanı sıra daha düşük enerji maliyeti gibi avantajlar sunar. En ucuz inverter klima fiyatı standart bir split klimadan daha yüksek gibi görünebilir. Ancak, inverter teknolojisi günümüzde klima teknolojilerinde kullanılan son teknolojidir. Ortam sıcaklığını sizin belirlediğiniz sabit bir sıcaklıkta tutmak için sadece gerektiği kadar çalışarak düşük elektrik sarfiyatı ile kullanıcısına üstün tasarruf imkanı verir.

Dolayısıyla en ucuz klimayı satın almak yerine kullanım faydalarını ve ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurmanız önemlidir. Siz de klima fiyatları en ucuz, kalitesi ve deneyimi en yüksek iklimlendirme uzmanlarından olan istanbulkombimarket ten alışveriş yapın, size özel ödeme kolaylıklarıyla klima kampanyalarını kaçırmayın!

www.istanbulkombimarket.com

ADVERTORİAL HABER
 

Editör: Vitrin Haber