Türkiye’nin çeşitli illerinden vatani görevlerini yerine getirmek için Sinop’a gelen 40 kısa dönem er için yemin töreni düzenlendi.

Kemalettin Sami Paşa Spor Salonunda düzenlenen yemin törenine Sinop Valisi Hasan İpek, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı  Jandarma Albay ŞefattinSerten, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, vatandaşlar ve yemin eden erlerin aileleri katıldı. Vali Hasan İpek’in askerleri selamlaması başlayan törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 

Türk Bayrağı’nın and içme töreni için yerini alması sonrasında 365. Kısa Dönem 40 Jandarma Eri yeminlerini etti. Yemin eden Erlerin adına J. Er Tarık Polat bir konuşma yaptı. J. Er Tarık Polat’ın konuşmasının ardından Vali Hasan İpek Birliğe ilk katılan J. Er Özgür Suna’ya ödülünü takdim etti. Eğitim birincisi olan J. Er İsmail Yaşar Avize’ye ödülünü  Belediye Başkanı Baki Ergül, atış ve spor birincisi olan J. Er Tugay Tanrıverdi’ye ise  ödülünü Sinop Üniversitesi Rektörü Nihat Dalgın verdi.
Son olarak İl Jandarma ve Garnizon Komutanı  J. Alb. Şefaattin Serten’in yaptığı konuşmanın ardından 365. Kısa Dönem Erlerin  Jandarma Marşını okuması ile tören sona erdi.
Vali İpek, törenin ardından yemin törenine katılan erlerin aileleri ile bir süre sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: Vitrin Haber