Teknoloji her geçen gün ilerlemektedir. Her şey teknoloji ile daha kolay hal alarak hayatımıza büyük kolaylıklar getirmektedir. Artık her işlemin bir tuş uzağımızda olduğu dönemde teknolojinin etkisi görmezden gelinemeyecek kadar önemlidir ve ortadadır. İşlerimizi oturduğumuz yerden yapacağımız cihazların artık cebimize kadar girdiğini göz önünde bulundurursak bilişim dünyası oldukça gelişmiş durumdadır diyebiliriz. En sık kullandığımız, elimizden düşürmediğimiz ve bu gelişmelerin en büyük örneklerinden olan mobil cihazlar son dönemlerin hayatı en çok kolaylaştıran araçları haline gelmiştir.
 
Mobil cihazların hayatımıza getirdiği kolaylıklar en çok kullanılan ve en popüler olan işletim sistemleri sayesindedir. Bu işletim sistemlerinin başında da anroid gelmektedir. Android hemen her mobil cihazda karşımıza çıkan ve hayatımızdaki tüm bu kolaylıkları bizlere sunan uygulamaları üreten bir sistemdir.
 
Androidin öneminin bu denli fazla olduğu dönemde de android geliştirme kurslarına olan başvurular her geçen gün daha da artış göstermektedir. Android kursu ile android için uygulamalar geliştirmek oldukça kolay hale gelmektedir. En çok merak edilen ve talep edilen de java programlama dili kursunun androidden önce mi alanması gerektiğidir. Genellikle android geliştirme kurslarında java programlama dili temel düzeyde verilmektedir. Android işletim sistemi de zaten java programlama dili ile yazılmış bir sistem olduğundan java programlama diline ihtiyaç vardır.
 
Java kursu için olan talep de bu nedenle de fazladır. Android geliştirme ve java kursu ile katılım gösteren kişiler pek çok yönden fayda sağlamaktadır. Öncelikle kişisel anlamda beceri ve yetenek yönünden analitik düşünme, çözüm odaklı olma, analiz etme, yaratıcı olma gibi daha birçok kişisel beceri ve yetenek kazandırarak kişiye güncel hayatında da yararlı olmaktadır. Diğer bir faydası da kariyer ve eğitim alanındaki faydalardır.
 
Java ve android kursu, katılan kişiler kariyerlerinde her zaman bir adım önde olabilmektedirler. İş başvurularında, eğitim alanlarında kişinin daha tercih edilebilir olmasına yardımcı olarak kişisel katkılarının yanı sıra kariyer anlamında da yararlı olmaktadır.
Editör: Vitrin Haber