Dijital telsiz, birden çok röle cihazının bir kontrol ünitesi ile birbirine bağlanmak suretiyle haberleşmenin daha uzak mesafelerde daha net bir şekilde sağlanabilmesidir. Bu sistem kullanılmakta olan teknolojinin en gelişmiş haberleşme şekli olarak söylenebilir.
 
Dijital telsiz cihazları ses aktarımının yanı sıra data aktarımı da yapma olanağı sunarlar. Yine bu cihazlarda 3G ile konum tespiti yapılabilir. Kesintisiz haberleşme sağlayan bu sistem birden fazla röle olduğu için haberleşme esnasında otomatik olarak müsait olan röleyi seçer ve haberleşmeyi kesinzisiz sağlar.
 
En İyi Dijital Telsiz Modelleri
 
Analog telsizlerin yeterince verimli olmaması, kullanım talebi arttıkça frekans yetersizliği yaşanması gibi nedenlerden dolayı dijital telsiz modelleri ortaya çıkarılmıştır.  Bunların yanı sıra analog telsizlerde ses kalitesi düşüktür. Güvenli değildir ve 3. kişiler tarafından dinlenilmesi kolaydır. Veri aktarımının yavaş olması, bataryalarının kısa sürede bitmesi gibi nedenler yine dijital sistemlere geçilmesine neden olmuştur.
 
Dijital telsiz modelleri, kendilerine özgü protokoller ile kullanılırlar. Analog telsizlere göre çok daha fazla kapsama alanına sahiptirler. Bunun yanı sıra gelişmiş ses kalitesine sahiptirler. Çok yoğun ses karmaşasının bulunduğu, yoğun gürültünün bulunduğu ortamlarda bile sesin net bir şekilde iletilebilmesini sağlarlar.
 
Analog telsizin kapsama alanının daha az olması da bu sistemi avantajlı hale getirmiştir. Analog telsizlerin çekmediği mesafelerde dijital telsizler ile sorunsuz ve kesintisiz iletişim kurabilmek mümkün olmuştur. Yine bunların yanı sıra dijital telsizlerde güvenlik seviyeleri üst düzeye çıkarılmıştır. Sağlanan iletişimin 3. kişiler tarafından takip edilemeyecek şekilde kriptolu olarak iletişimin sağlandığı bu sistemde, gizli içerikteki görüşmelere sadece o frekanstaki kullanıcıların öğrenmesi sağlanır.
 
Frekans demişken. Analog sistemdeki frekans karmaşası bu sistemde rastlanmaz. Yani sizin frekansınızdan başka bir grup da iletişim kuramaz. O frekans bu konuda yetkili kuruluşlar tarafından size tahsis edilir ve böylece o frekans aralıklarında sadece tanımladığınız telsiz cihazları iletişimi takip edebilir ve iletişim kurabilir.
 
Dijital Telsiz Fiyatları Ne Kadar ?
 
Dijital telsiz fiyatları, tercih edilen özelliklere göre değişiklik göstermektedir. www.dijitaltelsiz.com.tr ile irtibata geçerek, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi belirtmeniz durumunda dijital telsiz fiyatları konusunda ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Bu bir advertorıal'dir
Editör: Vitrin Haber