SAMSUN (AA) - AK Parti Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, "Haince ve kalleşçe bomba yüklü araçlarla asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle Hocalı’daki zihniyet birebir aynıdır" dedi.

Keser, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermeni askerlerince gerçekleştirilen ve 613 Azeri Türkü'nün öldürüldüğü katliamın kurbanlarını andı.

Hocalı katliamı üzerinden 24 yıl geçtiğini hatırlatan Keser, Ermenilerin yaptıklarının insan haklarına, uluslararası hukuki antlaşmalara, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine karşı işlenmiş cinayetler olduğunu kaydetti.
Hocalı'da yaşananların uluslararası kuruluşlar ve Batı tarafından görmezden gelindiğini dile getiren Keser, şöyle devam etti:
"Hocalı'da yapılan katliam, Azerbaycan’daki kardeşlerimiz başta olmaz üzere tüm insanlık nezdinde işlenmiş bir suçtur. Biliyoruz ki masum bir insana kıymak, inancımıza göre suçların en büyüğüdür. Azerbaycan bizim için sadece devletlerden bir devlet, Azerbaycanlı kardeşlerimiz de milletlerden bir millet değildir. Biz aynı dili konuşan, aynı inanca mensup, ortak bir tarihi geçmişi paylaşan, sözde değil, özde kardeş iki milletiz. Hocalı’da zulme maruz kalan Azeri kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır. Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece de tazeliğini korumaya devam edecektir."

Türkiye ve Azerbaycan için merhum Haydar Aliyev'in, "Tek millet iki devlet" sözlerine atıfta bulanan Keser, "Bizim için dün Srebrenitsa’da, Halepçe ve Türkmen Dağı’nda yaşananlar neyse Hocalı da yaşananlar da odur. Bugün haince ve kalleşçe bomba yüklü araçlarla asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle Hocalı’daki zihniyet birebir aynıdır. Yeryüzünde insanlığını kaybetmenin, katliamlar yapmanın hiçbir mazereti yoktur. Uzak yakın fark etmeden gönül coğrafyamızda yaşanan her olay, AK Parti olarak bizleri insani ve vicdani olarak sorumluluklarımızı tekrar hatırlatmaktadır" diye konuştu.

Anma programı, Hocalı katliamını anlatan belgeselin gösterimi ile son buldu.

Kaynak: aa