Ulaşım sektöründe ülkemizde son yıllarda pek çok şehir arasında hızlı tren seferleri yapılmaya başlanmıştır. Hızlı tren ile yapılan yolculuklarda yolculuk süresi üçte birine kadar düşmektedir. TCDD tarafından düzenlenen yüksek hızlı tren seferleri Ankara-Eskişehir, Ankara- Konya, Ankara-İstanbul, Konya-İstanbul olacak şekilde yapılmaktadır. Bu seferlerin dışında YHT+anlaşmalı otobüs seferleri veya YHT+ tren seferi olarak da bazı seferler yapılmaktadır. Ayrıca hızlı tren ile yapılan yolculuklarda fiyat da uygun olunca pek çok kişi yolculuklarında hem konforlu hem ucuz hem daha hızlı olan bu vasıtayı seçmektedir. otobüs bileti  fiyatları hızlı tren fiyatları ile yaklaşık olarak aynı olmaktadır.
Hızlı tren seferlerinden önce tren, otobüs, uçak gibi vasıtalarla yolculuklar yapılmaktaydı. Bu yolculuklar sırasında tren yolculuğu çok uzun sürdüğü için çok fazla tercih edilmezken uçak yolculukları da bilet fiyatlarının çok yüksek olması sebebiyle herkes tarafından tercih edilememekteydi. Bu dönemlerde en çok tercih edilen yolculuk olan otobüs yolculuğu aynı zamanda otobüs bilet fiyatları bakımından da uygun olduğu için daha çok tercih edilmekteydi. Şimdilerde otobüs yolculuğunun yerini daha uygun uçak bileti kampanyaları sebebiyle uçak ve gidilen yere daha konforlu ve hızlı gidilebilmesi sebebiyle hızlı tren yolculukları almış bulunmaktadır. Bu durum otobüs bileti fiyatları konusunda değişiklik yaşanmasına sebep olmaktadır.
Yüksek Hızlı Tren seferlerinin sayısı ve yapılan projeler artmaktadır. Yakın zamanda tüm ülkede bu seferlerin yapılması planlanmaktadır. Bu durum bir zamanların gözde yolculuk aracı olan otobüsü ikinci plana atmaktadır. Hızlı tren seferlerinin yapıldığı şehirlerarasında otobüs bileti fiyatları oldukça düşmüş durumdadır. Yolcular yüksek hızlı tren yolculuğunu tercih ederken otobüs firmaları da yaptıkları kampanyalarla otobüs bileti fiyatlarını yarı yarıya indirerek yolcu çekmeye çalışmaktadırlar.
 
ADVERTORİAL

 
Editör: Vitrin Haber