BOLU/ DÜZCE (AA) - AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ve AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü üyesinin taziyesine katılan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'e tepki gösterdi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik yapılan bombalı saldırı sonucu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hazırlanan ortak bildiriye imza atmayan HDP'li milletvekillerinin şimdi de saldırının failini adeta bağırlarına bastığını ifade etti.

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in bu saldırıyı gerçekleştiren teröristin evine taziye ziyaretine gittiğini anımsatan Ercoşkun, "Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Milletin vekili olarak seçilen bir şahsın ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı eylemler gerçekleştiren bir örgüt üyesinin taziyesine katılması bu vatan için canını feda etmiş binlerce şehidimize yapılan bir saygısızlıktır. Bu saygısızlığın hesabı elbet sorulacaktır" ifadesini kullandı.

Ercoşkun, ne zaman Türkiye'ye ve Türk milletine karşı bir saldırı olsa bunun suçunu devlete atmaya çalışan zihniyetlerin önce kendi savundukları kişilere bakması gerektiğinin altını çizdi.

Örgüt sempatizanlığı yaparak, hain saldırıları gerçekleştirenleri savunarak, sözde özerklik türküleri atarak Türkiye'nin huzur ve güvenliğini bozmaya çalışanlara izin vermeyeceklerini kaydeden Ercoşkun, şu ifadelere yer verdi:

"Hezer gibi Demirtaş gibi kirli zihniyetler terör örgütü sözcülüğünü yapmaktan vazgeçsinler. Bununla ilgili yasal çerçevede ne gerekiyorsa yapılması için bütün adımları atacağız. Devletimiz ve milletimizi bu ve buna benzer bütün tehditlere karşı sonuna kadar savunacağız.”

- "Bunun kabul edilebilir bir yanı yok"

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin de yaptığı yazılı açıklamada, HDP Van Milletvekilinin öldürülen PKK'lı teröristin cenazesine katılması ile gerçek niyetlerinin gün yüzüne bir kez daha çıktığını kaydetti.

Keskin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer, Ankara saldırısında ülkemizi yasa boğan canlı bombacının cenazesine katılmış ve taziyede bulunmuş. Bunun artık kabul edilebilir bir yanı yok. HDP, Kürt kardeşlerimiz için siyaset yapmak şöyle dursun onların ölmesi için ellerinden geleni hem yurt içinde hem de yurt dışında yapıyorlar. Milletimiz size Kürt kardeşlerimizi öldürmeniz, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü bozmak için oy vermedi.

PKK'ya karşı duramayan, Kandil ile bağlantısını koparamayan, Kandil’den aldıkları emirlerle siyaset yapmaya çalışan HDP zihniyetinin sonu gelmiştir. Ancak sizlerin bu zihniyetini de Kandil’i nasıl yıkıyorsak aynı şekilde yıkacağız. HDP ve terör örgütleri artık bu milletin kanını akıtamayacak. Teröristin yanında olan, yataklık yapan ve terör sevicilerine mecliste de gereken cevabı hükümetimizin ve milletvekillerimizin vereceğini kamuoyuna duyururuz."

Kaynak: aa