Gümüş İşlemeli Oltu Tesbih

Tesbih diyince akla gelen ilk malzemelerden biri oltu taşıdır. Sadece ülkemizde Erzurum ilçesinden çıkan ve ünü dünyaya yayılmış oltu taşı, teşbihlerde en çok tercih edilen taşlardan biridir. Tespih sevenlerin eline hayatları boyunca en az bir kere oltu taşından yapılmış tesbih geçer. Yarı kıymetli taşlar sınıfında olan bu taş, gümüş işlemeler ile birleşince güzelliği tartışılmaz teşbihler ortaya çıkar. Oltu taşından yapılan sade teşbihler bulunabileceği gibi, taşların üzerine gümüş işleme yapılan çeşitler de mevcuttur. Bu işlemeler tesbihin daha ışıltılı görünmesini sağlar. günlük kullanım için kullanılabileceği gibi, tesbih koleksiyonlarının da önemli bir parçasıdır. Tesbih kullananlar genellikle bir taşa ve bir kesime içten içe daha bağlı olurlar. Bazı kişiler ise tesbihleri kullanım amacından çok koleksiyon yapmak için alırlar.

Gümüş İşlemeli Oltu Tesbih Fiyatları

Tesbih fiyatları kullanılan malzeme ve işçiliğe göre değişiklik gösterir. Sade oltu taşı tesbihlerin fiyatı daha uygundur. ise yine üzerinde bulunan gümüş miktarına ve işlemenin zorluğuna göre farklılık gösterir. Küçücük bir taşın üzerine aynı gümüş kakma yapmak ince bir ustalık gerektirir. Hele bir de bu taşların çok sayıda ve aynı işlemeye sahip olması gerektiği düşünüldüğünde el işçiliğinin ne kadar meşakkatli bir iş olduğu ortaya çıkar. Tabi bu kadar uğraş sonunda ortaya çıkan tesbih meraklılarının da ilgisini çekmeyi başarır.

Oltu Taşı Neden Tercih Edilir?

Öncelikle oltu taşı milli bir ürünümüzdür. Erzurum’dan çıkan bu taş koyu rengi ile bilinir. Çabuk işlenen bir taş olduğu için takı ve tesbih yapımında kullanılan öncelikli taşlardan biridir. Bu taş topraktan çıkarıldığında aslında yumuşak bir haldedir. Hava ile temas ettiği noktada ise sertleşir. Oltu taşının en önemli özelliği ise kullanıldıkça taşın parlaklığının artmasıdır. Oltu taşı özellikle troid hastaları için tavsiye edilir. Bu bölgede oluşan enfeksiyonlara karşı iyileştirici etkisi vardır. Ayrıca vücutta oluşan elektriklenmeyi yok ederek stresi azaltır.

Tesbih Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Tesbihler çok fazla rağbet gören ürünler olduğu için, bir o kadar da taklitleri ile karşılaşmak mümkündür. Oltu taşı ise en fazla taklidi olan taşlar arasındadır. Renginden dolayı ayırım yapmanın zor olduğu bu taşın orijinal olup olmadığını anlamak tecrübe gerektirir. Bu tecrübeye sahip olmayan kişiler ise güvenilir adreslerden alışveriş yaparak sahte ürün satın alma sorununu ortadan kaldırabilir. adresinden gümüş işlemeli veya sade oltu taşı teşbihleri satın alabilirsiniz. Geniş ürün kataloğunun içinden zevkinize göre seçim yapıp üzerinde gümüş işlemelerin olduğu oltu taşı tesbih sahibi olabilirsiniz. Bu seçeneklerden arasından sadece kendiniz için değil, dostlarını ve sevdiklerini için de mutlaka bir seçenek bulabilirsiniz. Dileyenler küre kesim, dileyenler kapsül kesim, dileyenler arpa kesim gibi farklı taş seçenekleri arasında karşılaştırma yapabilirler.



ADVERTORİAL HABER

Editör: Vitrin Haber