Gerzeli genç iş adamı Muttalip Baş'ın eşi Gökçe Baş ve Gökhan Giresun'un sahibi olduğu "Kaldi Cafe" hizmete açıldı. 

Köşk mevkisinde açılan ve farklı dizaynıyla oldukça dikkat çekici olan Kaldi Cafe'nin açılışına Gerze Kaymakamı Murat Güven, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş ile siyasi partilerin ilçe temsilcileri ve ilçe sakinleri katıldı. 

Cafenin açılış kurdelesini Kaymakam Murat Güven, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve AK Parti ilçe başkanı Vahdettin Özdemir kesti. Açılışın hazırlıkları ise Peri Tozu Organizasyon Firması tarafından yapıldı. Hayırlı olması temennileri ile açılan cafe daha sonra misafirler tarafından gezildi. Alkolsüz bir mekan olan Kaldi Cafe kahvesi ve sabah kahvaltıları ile ön plana çıkmayı amaçlıyor. Cafe ismini, keçilerini otlatırken kahveyi keşfeden keçi çobanı Kaldi'den alıyor.

Rivayete göre Kaldi, keçilerin ağacın meyvesini yedikten sonra neşeli ve zıpır olduklarını fark eder. Kaldi bu ağacın meyvelerini toplayıp buluşunu Sufi ile paylaşır. Sufi bu fikri onaylamaz ve çekirdekleri ateşe atar. Yayılan aroma Kaldi ve dervişe ilham verir. Kavrulmuş çekirdekleri öğüterek suda kaynatırlar. Böylece günümüzdeki kahve oluşur. 


ADVERTORİAL
Editör: Vitrin Haber