Ekonomik gelişmelerden sonra hızlıca yükselen ve hızlıca düşen dolar hakkında söylentiler hız kesmeden devam ediyor. bu durumun farkında olarak araştırma birim yöneticileri olarak ortaklaşa bir dolar kararı duyurdu. Piyasada merakla beklenen sorulardan bir tanesi usdtry paritesinin yani dolar kurunun 8 TL rakamlarına ulaşıp oluşmayacağı oluyor.

 

Geçen yılın bütününde %7.4 büyüyen Türkiye ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde de bu hızı yakaladığı açıklanınca başlayan büyüme rekoru şenlikleri sürerken yazılan bir yazıya, “Dolar nasıl 8-10 lira olur” diye başlık atmanın alemi var mı diye düşünebilirsiniz. Bu şenliğe neden katılamadığımı ve bu başlığı neden kullandığımı hemen açıklayayım. Büyüme rekoru şenliklerine katılamıyorum çünkü bu rekorun doping sayesinde elde edilmiş olduğunu ve sonuçta bunun ağır bir bedel ödeyeceğimizi biliyorum. Biraz ekonomiden anlayan ve dünyayı izleyen herkes de bunu biliyor zaten.

 

 
  • GalaFX Araştırma Birimi : 7 TL bariyerinde gidip gelecektir.
  • Admin Markets Birimi : 8 TL’iy yıl sonuna kadar görebilmemiz mümkün.
  • VNC Brokers : Kesinlikle dolar bu rakamlara ulaşamaz.
 

Gibi bir çok söylenti var. Biz forexpiyasam olarak 8 TL olabileceğe bu sene özelinde bu rakamlara erişemeyeceğini ön görüyoruz.

 

ADVERTORİAL HABER

 
Editör: Vitrin Haber