Yazın bunaltan sıcaklarında hem kişilerde hem de iş sektörlerinde buz ihtiyacı artmıştır. Buz ihtiyacının artması teknolojik ürün olan buz makinelerinin üretimini olumlu yönde etkilemiştir. Her ihtiyaca ve bütçeye uygun yanıt veren buz makinelerinin çeşitleri; tüp, kırık, jel, yaprak tuzlu veya tatlı su), konteyner tipi, mobil blok salamura tipi, mobil blok prestir.

 

 Tüp Buz Makineleri

 

            Temiz suyun dondurulduğu ve doğrudan yenilebilen silindirik kokusuz buz küpüdür. Her ihtiyaca yönelik olmasının yanı sıra endüstriyel bir üründür. Su ile temas eden yüzeyler paslanmaz çelikten yapılmıştır. Sağlık standartlarına uygun olması daha buz makinesinin daha güvenli olduğunun göstergesidir. Mevcut modellerde saatlik buz kapasitesi 21, 41, 125, 208, 416, 625, 833 kg olabilmekte ve ürünlerinin kompresör güçleri 4, 5,12, 25, 40, 60, 80 HP olarak değişmektedir. Bunlarla birlikte günlük buz üretimi 500 kg ile 20.000 kg arasındadır. Ürün çaplarına bakıldığında 22, 29, 35, 41 mm çapları bulunmakla birlikte standart 29 mm olacaktır. Yaprak buz makineleri ile erime açısından bakıldığında tüp buzlar daha dayanıklı daha uzun ömürlü olacaktır.

 

 Kırık Buz Makineleri

 

            Tatlı su çalışan bir makinedir. Sessiz ve verimi yüksektir. Üretilen buzlar hijyenik olmakla beraber hiç durmadan da çalışabilmektedir. Kullanılan soğutma ekipmanları Avrupa kurallarına uygun standartlarında olmakla birlikte buz ile temas etmekte olan bütün materyaller paslanmaz çelikten imal edilmiştir. modellerinde saatlik buz kapasitesi 416, 625 kg olabilmekte, kompresör güçleri 2x25 HP ile 2x40 HP olmaktadır. Bu makinelerden alınan günlük buz kapasiteleri 10.000 veya 15.000 arasında değişmektedir. Mevcut modellerin soğutma açısından kapasiteleri 74.000 ile 95.400 olmaktadır.

 

 Jel Buz Makineleri

 

            Jel buz, akışkan bir yapıya sahiptir. Buz ve su solüsyonu denilen deniz suyu, tuzlu su karışımıdır. balık gibi ürünlerde çok hızlı soğutma sağladığından dolayı özellikle balıkçıların tercih ettiği bir buz makinesi olmuştur. En büyük avantajı ise soğutulan ürünün sadece dış yüzeyine değil, iç yüzeyine bile etki etmesidir. 5T,10T, 15T,20T olarak mevcut 4 tür ürünümüz bulunmaktadır.

 

ADVERTORİAL HABER

 
Editör: Vitrin Haber