Bingöl Kültür Mahallesi'nde uygulanmakta olan kentsel dönüşüm projesi kapsamında yenileme çalışmaları halkın yüksek tepkisiyle karşı karşıya geldi. Bölgede bulunan arsa değerine göre hak sahiplerine verilmekte olan daire sayısı çok az bulundu. Bingöl Kültür Mahallesi, 2011 yılı içerisinde, belediye meclisi kararıyla birlikte Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesi dahiline alındı.

Bir bölümü 3 katlı bir bölümü de 2 katlı binalardan meydana gelmekte olan söz konusu alan adına belediye, TOKİ yerine yerel müteahhitlerle anlaşma kapsamında projeyi gerçekleştirecek olduklarını belirtti. Proje kapsamında 4 Mart 2016 tarihinde hak sahiplerinin bilgilendirilmesi amacıyla seminer yapıldı. Başkan Barakazi, 157 dönüm alan üzerinde uygulanacak olan çalışmayla birlikte hem altyapının hemde üst yapının tamamen değişecek olduğunu aktardı.

Dairelerin minimum oturum alanının 125 metrekare olacağını belirten başkan artı olarak, Bowling salonu, sergi salonu, sinema salonu, açık ve kapalı cafe ve restaurantlar barındırmakta olan kültür merkeziyle yeşil alanlar, çocuklara özel oyun alanları, spor alanlarıyla birlikte Bingöl'de yeni bir yaşam merkezi açacağını belirtti. 2.etap çalışmalarıyla toplam olarak 1.174 adet daire, 47 adet dükkan, 34 adet iş merkezi ofis ve bir tane butik otel yapılacağının aynı zamanda kültür merkezinin de konumlandırılacağının açıklamasını yapmıştı. Bu kapsamda hak sahiplerinden evleri tahliye etmelerini istedi. 7 Ekim 2016 tarihinde Belediye ve hak sahipleri arasında ön sözleşme başvuruları start aldı.

2 Ay içerisinde 3 katlı binaların ve 2017 yılı Mart ayında 3 katlı binaların yıkım işlemlerinin başlayacağı söylendi. Aynı zamanda 2 yıl 10 ay 18.000 TL hak sahiplerine kira yardımı yapılacağı iletildi. HALKIN TEPKİSİ DİNLENMİYOR 5 aydan daha fazla zamandır dairelerin boşaltımını yapıp kiracı konumuna düşmüş olduklarını belirten hak sahipleri, Belediye yetkililerinin boşalan evler konusunda tüm güvenlik önemlerinin alacağını kendilerine söylediğini iddia ettiler.

Boşalan evlerde kapı, pencere v.b ne var ne yok tamamıyla çalındığını belirtiyorlar. Evlere geri dönemediklerini ileten hak sahipleri, kiraları cebinden ödediklerini ve belediyenin artık bu işin üstesinden gelemediğini belirtiyor. Müteahhit 2 katlı evi olan hak sahiplerine 2.5 ev vermekte. Belediyenin sunmuş olduğu projede 1.5 daire bile verilmemekte. 

Kaynak : Emlak Haberleri
​Advertorial Haber
Editör: Vitrin Haber