Bal paketleme makinesi sıvı stick makine grubu içerisinde bulunmaktadır. Tek kullanımlık 10 gramlık ballar gıdaya uyumlu alüminyum bariyerli ambalaj filmlerinin içerisine tam otomatik olarak doldurulur. Daha çok catering firmaları, hava yolu şirketleri ve  hazır yemek şirketlerinin tercih ettiği bir üründür. Fakat esas kullanım alanı jel kıvamındaki enerji içecekleridir. Bu tür jel enerji içecekleri ya da gıda takviyeleri gibi sporcuların sürekli yanlarında taşımaları gereken hazır ve pratik ürünlerdir. Tek kullanımlık stick bal paketler kompakt bir ürün olarak sürekli her yere taşınabilir. Güvenilir ve hijyeniktir. Taşıması kolaydır. Kavanoz gibi kırılma riski bulunmaz. Ayrıca ağır da değildir. Bu avantajları stick bal paketleri mükemmel bir çözüm olarak sunmaktadır.
Bal paketleme makinesi ile sadece bal paketlenmez. Ayrıa çikolata da aynı makinede paketlenebilir. Tek kullanımlık sıvı çikolata Afrika gibi alım gücü düşük ülkelerde oldukça popüler ekonomik bir gıda ürünüdür.  Hem bal, hem çikolata esasında sıvı paketleme makinelerinde doldurulur. Ketçap ve mayonez dolumu yapan makineler aynı zamanda bal da paketleyebilir. Tek farkı balın normal hava sıcaklığında nispeten katı bir ürün olması ve bu durumun dolum esnasında problem oluşturmasıdır. Bu sorunu aşmak için Turpack Makine olarak çift hazne sistemi kullanılmaktadır. Bu sistemde dolum haznesinin etrafına bir hazne daha yapılır. İki hazne arasında sıcak su doldurulur. Ve bu su bir rezistans aracılığı ile sürekli belli bir derecede tutulur. Burda sıcaklık önemli bir etkendir. Çünkü belli bir derecenin üzerindde bal zarar görebilir. Bunu göz önünde bulundurarak, hazne 40 ya da 45 derece gibi bir sıcaklıkta tutulur. Bu sıcaklık hem bala zarar vermeden hem de balı sıvı hale getirme eşiğidir. Sıvı hale gelen bal ya da çikolata akışkan bir şekilde stick paketlerin içerisine doldurulur. Sonrasında yine oda sıcaklığında yarı katı formuna geri gelir. Tüm bu süreç tam otomatik bir sistem dahilinde işler.
Bal paketleme makinesi 3 kanaldan başlayarak 8 kanala kadar çıkabilir. Toplamda 300 adet/dakikaya kadar stick bal paketleme makinesinin hızı çıkabilmektedir. Ayrıca tarih baskı sistemi, otomatik dolum sistemi ve konveyör olmak üzere birden çok opsiyonel elemanlar da bulunmaktadır.
İkinci el bal paketleme makinesi için en uygun alan ikinci el makine pazarlarına bakmak olacaktır. Turpack Makine olarak ikinci el ambalaj ve paketleme makinesi satışımız bulunmamaktadır.
Bal paketleme makinesi (honey packaging machines) hakkında bilgi almak için Turpack.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

ADVERTORİAL HABER
 
Editör: Vitrin Haber