Kitap, Antikçağdan beri insanlık tarihinin her döneminde farklı şekillerde de olsa yer aldı. Ağaç kabukları, levhalar, papirüs, taşlar, tabletler, bezler ve kâğıt üzerine yazılan yazılar tarihte kitabın temellerini oluşturdu ve matbaanın kullanımı ile birlikte biçim değiştirerek ve yaygınlaşarak günümüzdeki halini aldı.
Belirli dönemlere damga vurmuş eski kitaplar zaman oldu unutuldu, yeri geldi tekrar hatırlanarak gün ışığına çıkarıldı. İşte sahaflar geçmiş dönemlerde basılmış olan ve yeni baskısı olmayan kitapların tekrar okuyucularıyla buluşmalarını sağlarlar. Sahaflarda çok eski, nadir kitaplar bulunduğu gibi, güncelliğini koruyan eserlerin eski ve güncel baskıları da ikinci el kitap olarak bulunabilir.
Hepimizin aradığı bir kitabı kitabevi raflarında bulamadığı olmuştur ve pek çoğumuzun aklına o kitabı bir sahafta bulabileceğimiz gelmemiştir. Şimdi sahafların okurlarla, akademisyenlerle, araştırmacılarla, koleksiyonerlerle buluştuğu bir internet sitesi var. Siz de sitemizde bir araya gelen sahafların raflarına göz atmak ister misiniz? Hem baskısı olmayan eski ve nadir kitapları, hem de güncel kitapları uygun fiyatlarla bulabilirsiniz.
Sahafların Raflarında Nadir Kitaplar Dışında Neler Var?
Sahaflar çok eski ve nadir kitapların yanında, güncel kitapları da bulmak mümkün. Ayrıca koleksiyonerler için son derece değerli olan ilk baskı kitaplar, imzalı kitaplar, el yazması eserler, Osmanlıca eserler, cilt güzeli kitapları da bulmak mümkün. Hatta bunların sahaflarımızın asıl uzmanlık alanı olduğunu söylemek yerinde olur. Sahaflarda kitaplarla beraber eski tarihli gazete ve dergileri de bulabilirsiniz.
Eski kitap ve süreli yayınlarla birlikte efemera olarak adlandırılan, diplomalar, karneler, sinema ve piyango biletleri, makbuzlar sahaflarda bulunabilir. Kartpostallar, siyasi parti, film veya reklam afişleri, fotoğraflar, plaklar, Osmanlıca, Türkçe ve diğer dillerde evraklar, posta tarihinden pullar, eski kâğıt ve madeni paralar da sahaf dükkanlarında yerini almaktadır.
Biz de hazırladığımız internet sitesi sayesinde müşterilerimizin sitemizde dükkân açmış online sahaflarla bir araya gelmelerini ve aradıkları kitapları, dergileri, gazeteleri ve efemerayı kolaylıkla bulmalarını sağlıyoruz. Sitemizdeki onlarca sahafın, kitabevinin, antikacının ve koleksiyon evinin iletişim bilgilerine ulaşabilir, onlarla iletişim kurabilir, yüzbinlerce kitap ve efemera arasında aradığınızı kolayca bulup satın alabilirsiniz.

Advertorial
Editör: Vitrin Haber