Araç kredisi hesaplama yöntemleri oldukça basittir. Normal kredilerde olduğu gibi anapara ve aylık ödenen anaparanın faizi hesaplanarak oluşturulmaktadır.  Bu nedenle faiz oranlarının düşük olması her zaman için önemlidir. Bunun yanı sıra da ödeme süreniz de sizin geri ödeyeceğiniz miktara çok büyük etkiler yapabilmektedir.
Kredi çekecek olan kişiler genellikle kredi faiz oranlarının düşmesini beklemektedir. Bunun yanında da vade süres uzadıkça da yine geri ödeme miktarında çok büyük değişiklikler ortaya çıkabiliyor.

Nasıl Araç Kredisi Alabilirim?

Bütün bankalar son yıllarda kredi verirken çok fazla zorlama yapmamaktadır. Geliriniz varsa ve bunu belgeleyebiliyorsanız, son 6 ay ile son 1 yıl sigortalıysanız (kredisine göre süre değişebiliyor) kolaylıkla kredi çekebilirsiniz. Burada en çok dikkat etmeniz gereken nokta kredi alırken dikkat etmeniz gereken iki husustur.Birincisi kredi faiz oranı diğeri de kredi masrafı. Bu iki kalem için çeşitli araştırmalar yapmanızda fayda var. Bu noktadan sonra sizin en uygun maliyet ile en iyi krediyi çekmek size kalmış bir durum.

Araç Kredisi Hesaplama Nasıl Yapılır?

Diğer kredi türlerinde olduğu gibi araç kredisinde hesaplamalar aynıdır. Araç kredisi hesaplama, anapara, faiz ve vade değişkenleri ile yapılmaktadır. Nitekim kredi için ödenecek miktarı da faiz oranı ve vade süresi belirlemektedir. Bu nedenle kişilerin araç kredisi hesaplama yaparken bunları göz önüne alması gerekmektedir.

Araç Kredisi Şartları

Araç kredisi alırken belirli şartlar bulunmaktadır. Bu şartların başında yaş, sigorta ve gelir belgesi önemlidir. Diğer kriterler kişi açısından çokta önemli değildir. Asıl önemli kriterler araba içindir. Kredi alınırak alınacak arabanın belirli şartları sağlaması gerekmektedir. Bu şartlar genel olarak sabit olmakla beraber bazı durumlarda bankalara göre de değişebilmektedir. Ancak en çok bilinen şartlardan biri en fazla 5 yaşa kadar araçlara kredi çıkmasıdır. Taşıt kredisinde şartlar arasında en bilinen budur. Elbette daha yaşlı araçlara alabilmek için kredi çekebilirsiniz. İhtiyaç kredisi çekerek daha yaşlı araç alabilirsiniz.
Bankalar çoğu zaman kişilere özel teklifler yapmaktadır. Ancak özellikle taşıt kredisi çekmek isteyenler için bizim farklı bir önerimiz var. ALJ Finans aracılığıyla kredi çekebilirsiniz.
 
ADVERTORİAL
 
Editör: Vitrin Haber