İstanbul 1. Bölge Temayül Yoklamasında Birinci Sırada Ak Parti İstanbul Gençlik Kolları Eski Başkanı Gıyaseddin Gergin yeraldı!
24 Haziran seçimleri için partilerdeki aday adaylık yarışı tüm hızıyla sürüyor. Ak Parti aday adayları adaylık yolundaki ilk adımı tamamladı. 81 ilde temayül yoklamaları tamamlandı.
En son temayül yoklaması 7 Mayıs’ta İstanbul Bakırköy Sinan Erdem Spor Salonunda yapıldı. İstanbul İl Başkanlığına milletvekili olmak için başvuran adaylar İl Teşkilatı, İlçe Teşkilatları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Mahalle Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkanları ve Teşkilat Mensuplarının oylarına sunuldu. Delegeler milletvekili görmek istedikleri bölge aday listesi kadar kişi işaretleyerek tercihlerini belirledi.
İstanbul’daki Temayül Yoklaması 6 Saat Sürdü
Rekor aday adaylık başvurusunun yapıldığı temayül yoklaması 6 saat sürdü.
39 ilçe için yapılan yoklamada çıkan liste Ak Parti Genel Merkezine teslim edildi.
Üç bölgenin milletvekili aday adaylarının yarıştığı temayül yoklamasında İstanbul 1.Bölge Aday Adayları arasında ilk sırayı 3 yıl boyunca Ak Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı yapan ve 2015 yılında görevini devreden Gıyaseddin Gergin aldı.
Ak Parti İstanbul Gençlik Kolları Eski Başkanı Gıyaseddin Gergin 1. Bölge Temayül Yoklamasında 1. Sırada Çıktı
Şu andaki milletvekillerinin katılmadığı temayül yoklamasında Gıyaseddin Gergin 86’sı kadın 476 aday adayı arasında delegelerin 1. Bölge Milletvekili olarak en çok görmek istedikleri isim oldu.
Gıyaseddin Gergin’i Şubat 2018’de görevinden istifa eden Ak Parti İstanbul Eski İl Başkanı Selim Temurci takip etti. Üçüncü sırada ise Bilal  Topçu yeraldı.
Temayül yoklaması sonucunda ortaya çıkan liste Ankara’daki Ak Parti Genel Merkezi’ne gönderildi.
Şimdi sırada mülakatlar var
81 ilden alınan aday adaylığı listesindeki isimler Ak Parti Genel Merkezi’nde oluşturulan kurul tarafından mülakata alınacak.
Bir genel başkan yardımcısının başkanlığında dörder kişiden oluşan 14 alt komisyonun en az 500 aday adayı ile yüzyüze mülakat yapacak. Mülakat sonucunda milletvekilleri aday listesi son şeklini almış olacak.


Editör: Vitrin Haber