Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası özellikle A Milli futbol takımımızı çok yakından ilgilendiriyor. Sizin de bildiğiniz gibi son yıllarda A Milli futbol takımımız başarı konusunda pek iyi şeyler elde edemiyor. Özellikle EURO 2016 ve 2018 Dünya Kupası gerçekten bizim için hüsran oldu. Takımımız bu kulvarlarda yarışamadı ve ciddi anlamda bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Peki ama bu başarısızlığın nedeni ne olabilir? Aslına bakarsanız son derece yetenekli ve tecrübeli isimlere sahibiz. Bunların başında Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Hakan Çalhanoğlu geliyor. Tek nedeni Youwin gibi odaklanma sorunu yaşamaları değildir. Bunun daha farklı sebepleri olduğunu az sonra göreceksiniz.

Ruh Olarak Zayıf Kaldık

Milli takımımızda en büyük zayıflık olarak ruhsuzluk görünüyor. Futbolcularımızın maçlardan sonra yenilgi alıp üzülmemesi, birbirlerine kenetlenmemesi ve benzeri durumlar özellikle futbol severleri çileden çıkarıyor. Hal böyle olunca akıllara tek bir soru geliyor. O da futbolcularımız A Milli futbol takımında mücadele etmek istemiyorlar mı? Milliyetçi ruhun kalmadığı futbolda futbolcularımızdan başarı beklemek gerçekten gülünç olacaktır. Bu nedenle çok daha bilinçli bir Milli futbol takımı oluşturmamız gerekiyor. Böylece EURO 2020 için gerçekten hazır olabiliriz. Takımımızın Tempobet ile hazırlığı başladı ancak gidişat pek de iyi durmuyor. Artık takımımızda gençlere daha fazla yer vermek gerekiyor. Bu nedenle kulüp takımlarının da elini taşın altına koyması gerekiyor.

Genç Futbolculara Ağırlık Verilmeli

Çok daha genç ve dinamik bir kadro ile A Milli futbol takımımız oluşturulursa gerçekten beklentiler en iyi şekilde karşılanabilir. Takımda yaşı geçmiş futbolcular yerine henüz 20’li yaşlarının başında olanlara forma şansı verdiğimiz zaman işler çok daha farklı olabilir. 90 dakika boyunca kondisyon eksikliği yaşamadan koşabilen, sürekli hücumu düşünen gençler ile ileriye yönelik adımlar atılabilir. Buna dayanarak söyleyebiliriz ki Betpas ve benzeri kuruluşlar da gerekli desteği sağlamalı. Ekonomik anlamda biraz daha rahat kulüplerin bunu yapması ve genç yeteneklere yer vermesi her anlamda ülkemizi ileriye taşıyacaktır. Futbolu bir sektör olarak görmemek buna en iyi başlangıç olabilir. Kesinlikle bunu yapabilecek potansiyele sahibiz.

ADVERTORİAL 
 
Editör: Vitrin Haber