Dünyaca ünlü Mutfağıyla Gastronomi anlamında Unesco fark oluşturan Şehirler Ağına girmeyi başaran İlk Türk Şehri olan Gaziantep’te düzenlenecek olan Gastronominin Yıldızları Ödül Töreninde Ödüller sahiplerini buluyor.

Gaziantep yemek kültürüne gerek akademik anlamda gerekse de yerel lezzetlerle emek vermiş, marka olmuş kişi, Kurum, ve İşletmelerin Ödül alacağı Gastronominin Yıldızları Ödül töreni 25 Mayıs tarihinde saat 19.00’da Şehitkamil Sanat Merkezinde düzenlenecek.

Mardin’de şimşekler geceyi aydınlattı Mardin’de şimşekler geceyi aydınlattı

Sunuculuğunu Fatoş Tapan’ın üstleneceği Ödül Töreni’nde, Gaziantep’in usta Tiyatro oyuncusu Orhan Uslu Gastronomi üzerine bir Tiyatro Gösterimi yapacak. Ödül Törenine Ulusal anlamda Amerika’dan Dünya Pizza Şampiyonu Hakkı Akdeniz’de katılırken Törenin başında Gaziantepli ünlü Sanatçılar da sevilen Gaziantep türkülerini seslendirecek. Kent’te İlk kez düzenlenecek olan Gastronominin Yıldızları Ödül töreni şehirde de ayrı bir heyecan oluşturdu. Uluslararası Gastronomi Federasyonu, Lezzet Dünyası Dergisi ve F1 Medya Ajansı’nın birlikte organize ettiği Gastronominin Yıldızları Ödül töreni, İçeriği ve katılımcılarıyla Kentimizin Ulusal anlamda tanıtımına da önemli katkı sunarak Gastronomi sektöründe markalaşmış olan Gazi Şehrimizin bilinirliliğini de daha üst seviyelere taşımayı hedefliyor.

Kaynak: iha