Uyuşturucu ticaretinden yargılanan kadına 6 yıl 3 ay hapis Uyuşturucu ticaretinden yargılanan kadına 6 yıl 3 ay hapis

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde Çocuk Üroloji ve Üroloji polikliniklerine başvuran işeme disfonksiyonu tanısı olan, buna bağlı mesane ve böbrek bozukluğu gelişen hastalara tanı koymak ve tedavi etmek amacıyla İşeme Rehabilitasyon Merkezi kuruldu.

Yeni kurulan merkezde tuvalet eğitimi almış her yaş grubuna işeme testi (üroflowmetri), işeme terapisi (biofeedback) ve pelvik taban kasları kasılarak çişi ve kakayı tutabilmeyi sağlarken, gevşeyerek sağlıklı bir şekilde işemeyi ve dışkılamayı sağlama hizmeti sunulmaktadır. Ayrıca yeni doğan bebeklerde dahil olmak üzere idrar kaçırma ve yapma problemi olan her yaş grubu hastalara idrar kesesi fonksiyonlarının incelenmesi (ürodinami) hizmeti sağlanmaktadır.

İşlemlerin yürütüldüğü birimde, bölgede Pelvik Taban Kas Rehabilitasyonunun da yapıldığı tek merkez olarak Eskişehir ve çevre illerden gelen hastalara hizmet vermektedir.

Birimde çocuk üroloji, üroloji ve fizik tedavi ve rehabilitasyon hekimleri ile birlikte 2 üroterapi hemşiresi ve 1 fizyoterapist bulunurken, birimde hastalara randevulu hizmet verilmekte.

Kaynak: iha