Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan ziyareti dönüşü uçakta gündeme ilişkin değerlendirme yaptı, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Sinoplular Türk Sanat Müziği konserine davet edildi Sinoplular Türk Sanat Müziği konserine davet edildi

Erdoğan açıklamasında; "Yunanistan Başbakanı Sayın Miçotakis’in daveti çerçevesinde Atina'ya yaptığımız resmi ziyareti başarıyla tamamladık. Malumunuz iki ülke arasında 65 yıllık aranın ardından Devlet Başkanı düzeyinde ilk resmi ziyareti 2017 yılında yine biz gerçekleştirmiştik. Bu defa Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi vesilesiyle tekrar Atina'da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduk. Gayet olumlu bir atmosferde geçen ziyaretimin Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde yeni bir sayfa açacağına inanıyorum. Görüşmelerimizin ve aldığımız kararların iş birliğimizin geleceği açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Sinop’ta inşa edilecek nükleer santral enerjisinden Yunanistan'a da imkan tanıyabiliriz
Bu iş birliğini sadece enerji alanında değil nükleer enerji dahil tüm alanlarda geliştirmenin, genişletmenin gayreti içindeyiz. Mesela bizim Sinop’ta inşa edilecek nükleer santralimizin enerjisinden Yunanistan'a da imkan tanıyabiliriz. Biliyorsunuz biz Ataşehir'de bir enerji hub'ı yapalım dedik. Oradaki kulelerden bir tanesini sadece bu enerji dağıtım imkanlarını seferber ettiğimiz bir hale getirelim istiyoruz" dedi.

Editör: Vitrin Haber