Hibe destek programıyla orman köylülerinin evleri yenileniyor Hibe destek programıyla orman köylülerinin evleri yenileniyor

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası, bugün Sinop Hükümet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte coşkuyla kutlandı. Sinop Sakatlar Derneği üyeleri, Sinop Spastik Çocuklar Derneği üyeleri, Sinop Çocuk Hakları İl Komitesi üyeleri ve Sinop Özel Eğitim İlkokulu, Ortaokulu ve Meslek Okulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen etkinliği Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, protokol üyeleri ve öğrenci velileri izledi.

Engelliler Haftası'nı kutlayarak söze başlayan Vali Özarslan, engelli vatandaşların kamu hizmetlerinden daha iyi yararlanabilmesi için kamu personeline verilen eğitimler hakkında açıklamalar yaptı. Program kapsamında, engelli bireylere daha etkin ve kaliteli bir hizmet vermek amacıyla işaret dili eğitimi alan kamu görevlilerine, Vali Özarslan ve protokol üyeleri tarafından başarı belgesi takdim edildi. 

Muhabir: Merve Yerli