Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, oda aidatları, vergi, SSK ve Bağ-Kur borçlarının taksitlendirilmesinin esnaf ve sanatkarlara büyük avantaj sağlayacağını belirterek, kent esnafını son başvuru tarihi olan 31 Temmuzu kaçırmamaları konusunda uyardı. 

Haydar Gündoğdu açıklamasında: "31.03.2018 tarihi itibari ile ödenmesi gerektiği halde 18 Mayıs 2018 tarihine kadar ödenmemiş olan; 5362.sayılı esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşları kanunu hükümlerine göre esnaf ve sanatkarların üyesi oldukları odalara olan aidat borçlarının gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçildi. 

7143 sayılı yasa ile esnaf ve sanatkarların oda aidatlarını yapılandırılması 31,07,2018 tarihine kadar yaptırılabilecektir. Üyelerimizin odamıza gelip taksitlendirme yaptırmaları halinde faizler silinecektir" dedi.
Haydar Gündoğdu açıklamasının devamında şunları söyledi: "Yine; Vergi Dairesine ait borçlar için: 31 Temmuz 2018 tarihine kadar; Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesi (www. gib. gov. tr ) adresi üzerinden; e-Devlet üzerinden (www. turkiye. gov. tr) veya il veya ilçedeki MTV’yi tahsile yetkili vergi dairelerine/mal müdürlüğüne şahsen yapılabilecek. SGK borçları için: 7143 Sayılı kanun kapsamında işveren prim borçlarının yeniden yapılandırılması SGK yapılandırma 7143 başvuruları 01 Haziran 2018 tarihi itibariyle başladı ve 7143 SGK yapılandırma son tarihi ise 31 Temmuz 2018. SGK yapılandırma başvuru işveren dosyasının bağlı bulunduğu Sosyal Güvenlik Merkezi’ne elden yapabileceği gibi işveren prim borçları için 7143 SGK yapılandırma başvuruları internetten de yapabilmekte. 7143 Sayılı Kanun kapsamında Maliye Bakanlığına, il özel idarelerine, belediyelere, büyükşehir belediyelerine, YİKOB’lara, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerine bağlı tahsil dairelerine olan ve Kanunun 2.inci maddesi kapsamına giren alacakları bu madde kapsamında ödemek isteyen borçluların 31 Temmuz 2018 tarihine (bu tarih dahil) kadar borçlu bulundukları tahsil dairelerine yazılı olarak başvurmaları gerekmekte. Bu bağlamda üyelerimizin mağdur olmamaları için 31 Temmuz 2018 tarihine kadar ilgili kurumlara başvurmaları gerekiyor."

 
Editör: Vitrin Haber