Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Ahilik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Çetinkaya, mesajında, ahilik kültür ve felsefesinde, toplumun refahı ve sosyal sorumluluğun öncelikli ilke olarak kabul edildiğini belirtti.
Bugün uygar dünya ülkelerinin kanun yaptırımlarıyla uygulamaya çalıştıkları değerleri, 13. yüzyılda Anadolu'da milletin, ahilik geleneği olarak uyguladığına işaret eden Vali Çetinkaya, bu geleneğin, ticaret ve diğer mesleki alanlardaki dayanışmayı ön plana çıkardığını ifade etti.

Vali Çetinkaya, ahiliğin, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öngören zengin-fakir ayrımı yapmayan bir ahlak kuralı olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
"Ahi Evran'ın esnaf ve sanatkarlarına miras bıraktığı ticaret ahlakı ve çalışma disiplininin günümüzde de yaşatılması şarttır. Yüzyıllardır kardeşlik ve hoşgörünün merkezi olan ilimizde de mevcut meslek kuruluşlarına bağlı esnaf ve sanatkarlarımız, geleneksel el sanatları ustalarından en modern şekilde üretim yapan sanayicisine kadar bu ilkeleri yaşatma gayreti içerisindedirler. Bu duygu ve düşüncelerle esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere tüm halkımızın Ahilik Haftası'nı kutlar, helal ve hayırlısından kazanç dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım."
 
Editör: Vitrin Haber