Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Sinop Yatırım Destek Ofisi tarafından Bölgede Ticaret yapanlara yönelik Uygulamalı E-Dış Ticaret Eğitim programı başladı.

Eğitmen olarak Sinop'a gelen Sarpaş Danışmanlık Anonim şirketi yönetim kurulu başkanı Berke Sarpaş, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yaptığı açıklamada, Uygulamalı E-Dış Ticaret Eğitimi programı kapsamında amaçlarının bölgede dış ticaret hacmini arttırmak olduğunu söyledi.
Sarpaş, toplantıya katılanları Hem firmaların hem de girişimci adaylarının ileride dış ticarete yönelik olarak yapılabilecek olan stratejik çalışmalar konusunda bilgi verdi.

Sarpaş,2 gün boyunca Uygulamalı E-Dış Ticaret Eğitimi konusunda, Elektronik Dış Ticaret eğitimindeki amaç, Uluslararası ticaretin ögeleri, unsurlarını, İthalat ve İhracat uygulamaları, Uluslararası pazar ve piyasa teknikleri, Dış pazarda İnternet üzerinden nasıl müşteri bulunabileceği, İhracatta nasıl markaya yönelik etkili strateji geliştirilebilecek uygulama konularına değinileceğini ifade etti. 

Program sonunda Uygulamalı E-Dış Ticaret Eğitimine katılan 25 kişi arasından başarılı olan girişimcilere ve Firmalara Elektronik Dış Ticaret sertifikası dağıtılacağı bildirildi. 

Editör: Vitrin Haber