Fortune 2018 yılındaki Türkiye’nin en büyük 500 şirketini Temmuz ayında açıkladı. Tütün, Turizm ve İnşaat sektörlerinde faaliyetlerini yürüten ÜMSA Yatırım, her yıl Fortune tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 şirketi listesine bu yıl da girdi. ÜMSA Yatırım A.Ş. iştirakleri 34 basamak yükselerek 423. sırada yer aldı.

70 Yıllık Tecrübe
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ümsa Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tunahan Sarıtaşlı, “Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında olmak ve listedeki yerimizi her yıl yukarıya taşıyor olmamız bizim için gurur verici. 70 yıllık tecrübe, güçlü finansal yapı, dinamik kurumsal yönetim modeli, nitelikli organizasyonel yapı ile sektöründe dünya lideri şirketlerle kurduğumuz iş ortaklıkları ve önümüzdeki yeni yatırımlarla beraber Türkiye’nin köklü şirketleri arasında adımızdan sıkça söz ettirmek istiyoruz" dedi. 

Her yıl artan ciro dikkat çekiyor
Uluslararası markalarla yaptıkları ticari ortalıklarına değinen Sarıtaşlı, "Tütün sektöründe Philip Morris ile Samsun, Tokat ve Sinop’ta iş ortaklığımızı uzun yıllardır sürdürmekteyiz. Turizm sektöründe Hilton Worldwide ile Hampton by Hilton Samsun’un yatırımcısı ve işletmecisi olarak ortaklığımızı yürütmekteyiz. İnşaat alanında da kamu müteahhitliği ile değerli projelere imza atıyoruz. 2017 yılında şirketlerimiz konsolide 722 milyon TL ciro gerçekleştirdi. 2018 yılında hedeflediğimiz konsolide ciro rakamı 835 milyon TL’dir" diye konuştu. 

500'den fazla kişiye istihdam sağlıyor
"Toplamda 500’den fazla kişiye istihdam sağlayarak ülke ekonomimize destek veriyoruz" ifadelerini kullanan Sarıtaşlı, “Amacımız mevcut ve yeni yatırımlarımız ile işlerimizi sürdürülebilir kılmak ve herkese fayda sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Advertorial


 
 
Editör: Vitrin Haber