Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından iki yılda bir olarak düzenlenen Uluslararası Ticaret Fuar ve İş Forumu’na Sinoplu sanayici ve iş adamları da davetli.  

MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, bu yıl  102 ülkeden 7 bin yabancı iş adamının katılımının beklendiği fuarın, Türk iş adamlarına yurt dışına açılım ve gelişimi konusunda önemli bir açılım olacağını söyledi. 

Gökmen; "Bu yıl 26-30 Kasım 2014 tarihleri arasında, CNR Fuar Merkezinde düzenlenecek olan 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nda aynı zamanda 'Küresel Finans Sistemine Bakış ve Yeni Yönelimler' temasını işlenecek ve fuar 18. Uluslararası İş Forumu (IBF)'e de ev sahipliği yapacak. 2012 yılında gerçekleştirilen 14. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 16. IBF Kongresi, 92 ülkeden 5.140 yabancı iş adamı ve Türkiye genelinden 150 bin iş adamını buluşturdu. Bu yıl, 102 ülkeden 7 bin yabancı işadamının katılımı hedeflenmekte. 14. MÜSİAD Uluslararası Fuarı 45.000 m2 kapalı alanda gerçekleştirilmişti, bu yıl 100.000 m2 kapalı alan kullanılmakta" dedi. 

Sinoplu firmalar dünyaya açılabilir
Fuara Sinop'tan da katılım beklediklerini dile getiren Ahmet Hilmi Gökmen; "Büyüyen ekonomisiyle yıldız ülke Türkiye'mizin şu ana kadar organize edilmiş en kapsamlı ve geniş fuarı düzenleniyor. Binden fazla katılımcı firma 102 ülkeden 7 bin misafir iş adamı, yaklaşık 200 bin yerli ziyaretçisiyle ülkemizin ve bölgemizin genel ticaret fuarı. Yüksek teknoloji alanında organize edilmiş ciddi bir organizasyon. Bizim kendi bölgemizden, Sinop'Tan üretici durumda olup da, dış pazar arayışında olanlar için bulunmaz fırsat. Tedarikçi durumunda olan, al-sat yapan firmalar içinde üretici firmalarla bulaşabileceği önemli bir organizason. Onun için bölgemizden iş adamlarımızı, esnafımızı ve tüccarımızı bu fuara bekliyoruz. Fuara ilimizen katılmak isteyen iş adamlarımız, MÜSİAD şubemizden ya da Fatih Giyim'den ücretsiz katılım davetiyelerini alabilirler" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber