Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) desteği ile Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) bir araya gelen Kastamonu, Çankırı ve Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile KUZKA Genel Sekreter Vekilinden ortak görüş: “Ulusal fuarlar markalaşma için fırsat” 

YÖREX Fuarı’na yönelik görüşlerini açıklayan KUZKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, fuara katılım amaçlarının yerel ürünlere marka değeri kazandırmak olduğunu vurguladı. Çelikten, “marka değeri oluşan ürünlerin pazarda satış değeri yüksek olacağı için üreticiye ve ilimize katma değeri daha fazla olacaktır. Dolayısıyla amacımız potansiyel marka değeri olan ürünleri tanıtmaktır. Bundan sonra da markalaşma için fırsat sunan bu tür fuarlarda tanıtım çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.   

Açıklamasında üç ilin birlikte fuar tanıtım çalışması yapmasından ötürü duyduğu memnuniyeti ifade eden KUZKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan, “Bu fuara Kastamonu, Çankırı ve Sinop olarak Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansımızın desteği ile katıldık. Bütün iller ürünlerine marka değeri kazandırmak için tanıtım çalışmaları yapıyor. Buradan çıkarılacak en önemli sonuç bu fuarları iyi değerlendirmek ve etkili tanıtım çalışmaları yapmaktır. Ülkemizde coğrafi işaretli ürün sayısı 179 olmasına karşın Kastamonu’da sadece Taşköprü Sarımsağı coğrafi işaretli ürün olarak tescillenmiştir. Dolayısıyla bu sayının arttırılması amacıyla markalaşma çalışmalarına mutlaka ağırlık vermemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu. 

KUZKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici ise görüşlerini açıklarken üç ilin KUZKA desteği ile birlikte fuar tanıtım çalışması yapmasının önemine vurgu yaptı. Derici, “fuarların markalaşma için önemli fırsatlar sunduğuna hem fikiriz ancak Sinop olarak bu fuardan fazla bir beklenti içinde değiliz. Bizim müşteri kitlemiz daha çok İstanbul ve Ankara gibi illerde bulunmaktadır. Bu nedenle bu tür çalışmaların daha çok buralarda yapılması gerekmektedir.” dedi.

KUZKA Genel Sekreter Vekili Av. Hilmi Ergür görüşlerinde KUZKA çatısı altında üç ilin birleşmesinin önemine dikkat çekti. Ergür, “YÖREX fuarına Bölge Ticaret ve Sanayi Odalarımız, Ticaret Borsalarımız işbirliği ile katılımımız oldukça faydalı oldu. İyi bir sinerji yarattığımıza, yerel ürünlerin markalaşması için bu tanıtım çalışmalarının önemli katkı sağlandığına inanıyorum.” şeklinde görüşlerini dile getirdi. 

Editör: Vitrin Haber