KUZKA Türkiye’de bir ilke imza atarak “İç Kontrol ve Risk Yönetimi Sistemi”ni payata geçirecek. Uygulamayla bölgede 3 ay içerisinde bürokratik işlemler önemli ölçüde azaltılacak. 

Sinop’un da içerisinde yer aldığı Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), yeni kamu yönetimi anlayışı çerçevesinde Türkiye’de bir ilke imza atarak “İç Kontrol ve Risk Yönetimi Sistemi’ni hayata geçiriyor.

Türkiye genelinde etkin ve çalışan bir iç kontrol sistemine sahip ilk kurumlardan birisi olacak Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, bu konuda da bölgedeki diğer kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliğine gitmeyi planlıyor.

Bürokratik İşlemler Azaltılacak
Yeni kamu yönetimi anlayışının en önemli bileşenlerinden olan “İç Kontrol ve Risk Yönetimi” gelişmiş ülkelerde bir süredir etkin bir şekilde uygulanmakta. Bu amaçla daha çağdaş, şeffaf ve hesap verebilir bir kamu kurumu olmak hedefi ile çalışmalarına devam eden Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, “İç Kontrol ve Risk Yönetimi Sistemi’ni hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Söz konusu sistemle, önümüzdeki 3 ay içerisinde bürokratik işlemlerin önemli ölçüde azaltılması, çalışmalar sırasında ortaya çıkabilecek risklere karşı proaktif önlemlerin geliştirilmesi ve bölgenin paydaşlarına daha hızlı hizmet verilmesi amaçlanıyor.

Hali hazırda İç Kontrol ve Risk Yönetimine ilişkin eğitim alan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı personeli önümüzdeki günlerde kendi sistemini elektronik ortamda geliştirmek için çalışmalarına başlayacak. 
Editör: Vitrin Haber