Yeni teşvik sistemi ile genel teşvik sistemi kapsamına giren yatırım konularına yönelik teşvik belgesi düzenlenme yetkisi alan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Yatırım Destek Ofisi, teşvik belgesi başvuruları almaya başladı. 

KUZKA’dan yapılan yazılı açıklamada, “20 Haziran 2012 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren yeni teşvik sisteminde Kalkınma Ajansları genel teşvik sistemi kapsamına giren ve ekte belirtilen yatırım konularına yönelik teşvik belgesi düzenlenmesi konusunda yetkilendirilmiştir.
Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerine yatırım yapmayı planlayan yatırımcılarımız bu yeni düzenleme ile daha önce Ankara’ya yapmaları gereken genel teşvik uygulamaları kapsamındaki başvurularını kendi illerinde yer alan Yatırım Destek Ofislerimize yapabilmeleri sağlanmıştır. Sabit yatırım tutarı 500.000 (Beşyüzbin) TL’yi geçen yatırımlar için yatırım tutarına, sektörüne ve yerine göre değişen oranlarda sağlanan desteklerle ilgili detaylı bilgi için ofislerimizde görev yapan uzmanlarımıza danışabilirsiniz.

Bölgesel, büyük ölçekli ve stratejik yatırımlar kapsamındaki teşvik belgeleri için başvuruların doğrudan Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü’ne yapılması gerekmektedir. Ancak Yatırım Destek Ofislerimiz bu kapsamdaki teşvik belgeleri başvurularının hazırlanarak Ekonomi Bakanlığı’na iletilmesi sürecinde de yatırımcılarımıza teknik destek vereceklerdir” denildi.

Editör: Vitrin Haber