Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ kapsamında Sinop’ta da çiftçilere tarla içi modern sulama sistemleri konusunda yüzde 50 hibe desteği programı uygulamasına başlandı.
Destek programı hakkında bilgi veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin Değirmen toplam hibe tutarı 1 milyon TL’yi bulacak uygulamaya son başvuru tarihinin 1 Mart 2018 olduğunu söyledi. Değirmen; “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca çiftçilere tarla içi modern sulama sistemleri konusunda yüzde 50 hibe desteği programı uygulamasına başlanmış olup, sulama sistemi ihtiyacı olan üreticilerin süresi içerisinde müracaat etmeleri istendi. Söz konusu uygulama 7 Aralık 2017 tarihli resmi gazetede yayımlanan “ Kırsal kalkınma destekleri kapsamında bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesine” dair tebliğ ile netleşmişti. 
Modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması, su kaynaklarının ve toprağın korunması ve çiftçilerin güçlendirilmesi için bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi amacı ile gerçekleştirilecek olan mal alımı bedelinin yüzde 50'si kadar verilen hibe programıdır” dedi.
Başvurular başladığını ve 1 Mart 2018 günü mesai bitimine kadar devam edeceğinin altını çizen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin Değirmen, toplam hibe tutarı 1 milyon TL'yi geçemeyecek olan hibe başvuru şartları hakkında genel bilgiler verdi. 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca çiftçilere tarla içi modern sulama sistemleri konusunda yüzde 50 hibe desteği programı uygulaması kapsamında hibe alınabilecek yatırım konuları arasında Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması, Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması, Tamburlu sulama sistemi kurulması, Güneş enerjili sulama sistemi kurulması yer almakta. 
Çiftçilerimize yönelik söz konusu hibe desteği ile ilgilenen üreticilerimizin, 1 Mart 2018'e kadar İl- İlçe Müdürlüklerimize başvurabileceği gibi daha detaylı bilgi için Bakanlığımızın web sitesindeki "Duyurular" bölümüne bakabilirler” diye konuştu. 

 
Editör: Vitrin Haber