Sinop’ta tekstil ve inşaat malzemeleri alanında hizmetler veren İlda inşaat ve tekstil fabrikası sahibi Recep Ünal Sinop’u ülke ve dünya pazarında marka şehir konumuna getirmeyi hedeflediklerini söyledi. 

Uzun yıllar İstanbul’da inşaat ve tekstil alanında hizmetler veren ve kurduğu fabrikalarda binlerce insana iş olanağı sağlayan Sinoplu işadamı Recep Ünal 40 yılı aşkın süre yaşadığı İstanbul’dan memleketi Sinop’a dönerek dev bir yatırıma imza attı. 2014 yılında Sinop Organize sanayi bölgesinde kurduğu ilda inşaat ve tekstil fabrikası ile Sinop istihdamına hareket kazandıran işadamı Recep Ünal, fabrikalarında ürettikleri yüzde yüz yerli ve kaliteli ürünler ile Sinop’u ülke ve dünya pazarında tanınan şehirler arasına sokmayı hedeflediklerini söyledi. Sinop’un ve Türkiye’nin kalkınmasına fayda sağlayarak yurtiçi ve yurtdışı pazarlar için ev botu (panduf bot) üretimi yapan İlda Tekstil diğer iş adamlarına da örnek oluyor.

Doğduğu ilin istihdam ve ekonomisine katkı sağlamak arzusu ile yatırım yapmaya karar veren işadamı Recep Ünal ilda tekstil ve burada üretilen ürünler hakkında bilgiler verdi. İlda Tekstil fabrikasının, 2014 yılında Sinop Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 bin metrekare alan üzerine kurulduğunu belirten Recep Ünal, şu anda fabrikalarında 50 kişinin istihdam edildiğinin belirtti. Ünal; “Fabrikamızda bay, bayan ve çocuklar için ev botu (panduf bot) üretimi yapılmaktadır. Tek vardiyada 100 kişi çalıştırma kapasitesi bulunan İlda Tekstil, pazar payını ve istihdamı artırarak Sinop ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor. Fabrikamızda, halihazırda 50 bin çift olan üretim kapasitesini kaliteden ödün vermeden hızlı bir şekilde büyüterek 150 bin çifte çıkarmayı planlıyoruz. Üretmiş olduğumuz ürünlerde 100 yüz yerli malı ve sağlık açısından sorun teşkil etmeyen malzemeler kullanılmaktadır” dedi. İleriye dönük hedeflerinin başında yurtdışına açılmak olduğunu belirten Recep Ünal; “Bu hedefler doğrultusunda öncelikle yurtiçi bayi yapılanmasını hızlı bir şekilde tamamlamayı planlıyoruz.

Türkmenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan, Bulgaristan, Ukrayna, Sırbistan ve Romanya ile görüşmeler yaptık. Bazı ülkelerimize ürünlerimizden göndermeye başladık. İlerleyen dönemlerde Uzakdoğu ülkelerine de Sinop’ta üretilen ürünlerimizden ihraç ederek Sinop’u dünyada marka şehirler arasına sokmak istiyoruz. Şu an yurtiçinde 750 noktada ürünleri satılan İlda Tekstil 2015 yılı sonunda bu sayıyı 2 bin noktaya çıkartmayı öngörmektedir” diye konuştu. Türkiye’nin sakin ve doğası bozulmamış şehirlerinden biri olan Sinop’u çok sevdiğini ve firmanın logosunu Sinop’un haritasından esinlenerek tasarladıklarını söyleyen Recep Ünal, diğer illerde bulunan Sinoplu işadamlarını Sinop’ta yatırım yapmaya davet etti. 

Advertorial



Editör: Vitrin Haber