Sinop’ta faaliyet gösteren Mühendislik Firması sahibi, İnşaat Mühendisi ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Özge Yılmaz, Sinop’ta konut fiyatlarının son 5 yılda yüzde %50 arttığını ifade etti.

Türkiye Konut Fiyat Endeksi sayılarına göre, Türkiye’de konut fiyatları bir yılda % 18,76 arttı. En çok artış %26,60 ile İstanbul’da oldu. Sinop’ta ise bu oran % 6 olarak gerçekleşti.

Sinop’ta en pahalı Mahalle Yeni Mahalle 
Özge Yılmaz, Sinop’ta konut fiyatlarının en yüksek olduğu mahallenin Yeni Mahalle olduğunu belirterek, yeni yapılmış dairelerin m2 birim değerinin 3000-4000TL/m2 arasında değiştiğini, Aşıklar caddesi cepheli dairelerin ise daha da fazla olduğunu söyledi. Ada mahallesinde ise yeni bitmiş asansör ve kaloriferli ara kat bir dairenin m2 birim değerinin 1.800-2.250TL/m2 arasında alıcı bulabileceği ifade etti.

Son 5 yılda konut fiyatları arttı
Sinop’ta konut fiyatlarında son 5 yılda hep yukarıya doğru gelişme olduğunu anlatan Yılmaz, şu bilgileri verdi: Sinop’ta son beş yılda konut fiyatlarındaki artış %50 olarak gerçekleşti. Fiyatların artmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi talebin fazla arzın ise az olmasıdır. Ayrıca Sinop’ta yer alan arsa stoğunun azalması  ve Sinop’ta yaşanan turizm hareketliliğini diğer sebepler olarak beyan etti.

Sinop’ta kira fiyatları da arttı
Sinop’ta konut fiyatlarının artmasına paralel olarak kiralık daire fiyatlarında da artış görülmektedir. Sinop’ta dairenin dekorasyon durumu,  konumu, ısıtma sitemi vb. özelliklere göre kiralar değişmekle birlikte maksimum kira getirisi 1500TL/Aylık olarak gerçekleşmektedir.Yılmaz,  3+1 asansör ve kaloriferli bir dairenin ortalama aylık kira bedelinin 1000TL/Aylık olduğunu ifade etti.

Editör: Vitrin Haber