Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sinop Şubesi tarafından her hafta düzenlenen Geleneksel Cuma Söyleşileri Programının son konuğu, İnşaat Yüksek Mühendisi, Türk İnşaat Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Özkan oldu. Özkan, "İnşaat Sektörü ve Proje Yönetimi" konusunda katılımcıları bilgilendirdi. 

Aynı zamanda bir çok mesleki STK ve odalarda üst düzey yöneticilik yapan İsmail Özkan, konuşmasına kendisini tanıtarak başladı. Özkan, sinevizyon eşliğinde gerçekleştirdiği sunumunda; dünyada ve Türkiye'de inşaat sektörü, eğitim, mühendislik, müteahhitlik, işgücü, iş güvenliği, malzeme, kamu ve denetim, yasal yapılanma, finansman ve tüketici profili hakkında genel bilgiler verdi. Konuşmasında ulusal yapıda inşaat sektörünün gayri safi milli hasılaya katkısının ekonominin etkileşim faktörleri çerçevesinde yıllara göre değiştiğini kaydeden Özkan, bu katkının yüzde 4 ile yüzde 7 arasında değiştiğini söyledi. Özkan; "Sektörün girdi aldığı diğer alanlar göz önüne alındığında çarpan etkisi ile birlikte oran yüzde 28 ile yüzde 33 aralığında seyretmektedir. Hızlı finans dönüşümü, işsizliğin önlenmesindeki etkili rolü ile hepimizin bildiği inşaat alanı krizlerdeki ülke ekonomilerinden çıkış için 'anahtar sektör' konumundadır" dedi. 

Yurt içinde müteahhitlik hizmetlerinin 1972 yılında başladığını dile getiren İsmail Özkan, "Yurt içinde kazanılan deneyim; yetişmiş iş gücü, teknik bilgi birikimi, teknolojiye adaptasyon, iş disiplini, coğrafi konum, bölge ülkeleri ile yakınlık ve kamu ile diyalog faktörleri ile birleşerek serüven 1972 yılında başlamıştır. Etkin verimlilik ise 2000'li yıllarda ortaya çıkmıştır. Bu güne kadar 83 ülkede 5 bin 630 proje ile 178.3 milyar dolarlık ülke ekonomisine kaynak sağlanmıştır" diye konuştu. 

Programa: MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sinop Temsilcisi Metin Gürbüz, AK Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı Seyit Ali Çetin, kamu kurum, kuruluşlar ile bazı STK'ların temsilcileri ve işadamları katıldı.

Editör: Vitrin Haber