Sinop'ta bin 647 kişinin istihdamına yönelik geliştirilen proje start aldı. Geçen hafta kuraları çekilen işçiler yakında iş başı yapacak. 

En alt gelir grubunun kalkındırılması projesi kapsamında, Sinop İŞKUR ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı işbirliğinde başlatılan Toplum Yararına Çalışma Programı’nda start verildi.  

Proje kapsamında valilik toplantı salonunda, Vali Dr. Ahmet Cengiz başkanlığında yapılan bilgilendirme toplantısına, İl Özel Genel Sekreteri Orhan Alpay, İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Giresun, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mikail Gökarslan,  vali yardımcıları, 8 ilçe kaymakamları ile köylere hizmet götürme birliklerinin başkanları katıldı.

Köylere hizmet götürme birliği başkanlıklarınca köylerde alt yapı sorunlarını gidermek için İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından araç ve malzeme, Sinop İŞKUR İl Müdürlüğü personel desteği ile 9 aylık geçici istihdamda köylerin su, yol, menfez, orman, cami, okul mezarlık ve köylerin ortak alanlarının ağaçlandırılması, bakım onarım ve tadilatının yaptırılması amacıyla proje kapsamında bin 647 kişi istihdam edilecek.

Editör: Vitrin Haber