Altın Toplama Günleri ile fiziki altınları mevduata kabul eden ilk özel banka olan DenizBank, 5-6 Temmuz 2012 tarihlerinde Sinoplulara, Cumhuriyet altınından küpeye, yüzükten bileziğe her ayardaki tüm fiziki altınlarını mevduat hesaplarında değerlendirme imkanı sunuyor.
 
Müşterilerine geniş bir yelpazede yatırım seçenekleri sunan DenizBank, altın bankacılığında en geniş ürün yelpazesine sahip banka olma özelliği ile diğer bankalardan farklılaşıyor. DenizBank Altın Bankacılığı, son olarak hayata geçirdiği Altın Toplama Günleri ile fiziki altınları mevduata kabul eden ilk özel banka oldu. Altın Toplama Günleri ile müşterilerinin yastık altı olarak da tabir edilen, kiralık kasalarında veya kişisel imkanları ile muhafaza ettikleri fiziki altınlarını DenizBank mevduat hesaplarında yatırarak güvenli bir şekilde, üstelik faiz getirisiyle değerlendirmelerini sağlayan Banka,5-6 Temmuzda Sinop’ta'da önemli bir etkinliğe imza atıyor.
 
“Altına yatırım daha güvenli hale geliyor”
 
Konuyla ilgili açıklama yapan DenizBank Sinop Şubesi Müdürü Ahmet Yıldırım, müşterilerin ellerinde bulunan kullanmadıkları veya yatırım amaçlı aldıkları takıları ve altınları DenizBank'a getirerek hesap açtırabileceğine dikkat çekti. Şube müdürü Ahmet Yıldırım, aslında bunun direkt olarak yastık altında biriken ve kayıt içine girmeyen altının sisteme dahil edilmesi anlamına geldiğini, böylece altın yatırımının daha güvenli hale geldiğini söyledi.
 
Şube müdürü Ahmet Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar yapılan uygulamalarımızda müşterilerimizin getirmiş olduğu 1 kg. ve katları şeklindeki standart külçeleri mevduata kabul edebiliyorduk. İstanbul Altın Rafinerisi ile yaptığımız işbirliği ve uzmanlığı eşliğinde Mayıs 2012'de başlattığımız ve halen devam eden Altın Toplama Günlerimizde ise cumhuriyet altınından küpeye, yüzükten bileziğe her ayardaki tüm fiziki altınları mevduat hesaplarında değerlendirme imkanı sunuyoruz. Tüm Türkiye genelinde başlattığımız Altın Toplama Günlerinde tasarruflarını yastık altında biriktiren bankamız müşterisi olan veya olmayan tüm yatırımcıları 5-6 Temmuz 2012 tarihlerinde İstanbul altın borsasından gelecek uzman denetiminde yapacağımız”altın toplama günlerinde, DenizBank Sinop şubemize bekliyoruz.”
 
Şube Müdürü Ahmet Yıldırım, Altın Toplama Günlerinden faydalanacak müşterileri bekleyen avantajları şöyle belirtti.
Getirilen fiziki altının has altın miktarı müşterinin hesabına gram altın olarak yatırılır.  Herhangi bir şekilde alım satım işlemi olmadığı için müşteriler al-sattan oluşan kur kaybını yaşamazlar. Yatırım amaçlı alınan altınları saklama derdi, çalınma korkusu olmaz.  Altınlar kiralık kasada saklanıyorsa bu masraf ortadan kalkar. Hesap işletim ücreti ödenmeyeceği için masrafsızca yatırımlar korunur. Altınlar devlet güvencesindedir.
 
Editör: Vitrin Haber