Ahilik Haftası Sinop'ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

17 –22 Eylül tarihlerini kapsayan Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı etkinlikleri Hükümet Meydanı'nda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel’in Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Ardından Pervane Medresesi'ndeki programa geçildi.

Buradaki törene, Vali Dr. Ahmet Cengiz, Bakanlık Müşaviri Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdür Vekili Hayati Yaşar, AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak, CHP İl Başkanı Mustafa Acun, Sinop Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fevzi Tütüncü, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Öz, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Bakanlık Müşaviri Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdür Vekili Hayati Yaşar, ahiliğin önemine değindi.
Ahiliğin ahlakı ön planda tuttuğunu söyleyen Vali Dr. Ahmet Cengiz ise; “Ahiliğin en önemli özelliklerinde bir tanesi ahlakı önermesi, esnafımıza dürüst ticareti önermesidir. Hayat kolektif, hayat müşterektir. Bir fabrikanın çarkları gibi, her çarkın bir dişlisi gibi her birimize bir rol biçilmiş. Herkes bu rolünü iyi icra edebildiği zaman hayat daha kolay olacak ve insanlar daha mutlu olacak" dedi. 

Vali Cengiz konuşmasını şöyle sonlandırdı; "Turizm mevsiminde, yaz mevsiminde çok sayıda turisti ağırlıyoruz. Önemli olan onları gönüllü birer turist elçisi yapabilmek. Biz istiyoruz ki her gelen misafirimiz gittiği yerlerde bizim reklamımızı yapsın. Bunda da esnafımızın payı büyük diyorum. Tüm esnafımıza tekrardan hayırlı günler bol kazançlar diliyorum”

Konuşmalar sonrasında 2012 yılı Ahisi seçilen 83 yaşındaki kaptan, denizci ve dalgıç Habeş Kaptan lakaplı Şükrü Gümüş’e ahilik kaftanı giydirilirken, Vali Cengiz tarafından de kendisine plaket verildi. Tören sonrasında katılımcılara plav ve tatlı ikramında bulunuldu.




Editör: Vitrin Haber