Sinop Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Feridun Delen, kurum olarak öncelikli amaçlarının Sinoplu sanayicilerle bir araya gelerek onların ihtiyaç ve sorunlarını yerinde tespit etmek olduğunu söyledi.

Delen, Sinop'ta bulunan tüm sanayicilerin tek tek kapılarını çalarak varsa sorunlarını, üretim ve pazarlama konularındaki aksaklıkları ve ihtiyaçlarını tespit etmeleri gerektiğini söyledi.

Sanayicilerin yeni ürünlere yönelmesi gerektiğini ifade eden Delen, şunları kaydetti: "Sanayicilerin aile şirketinden ziyade kurumsal şirketlere ve markalaşmaya ihtiyacı var. Hep aynı ürünü üretip hep aynı ürünü satayım devri artık kapanıyor. Artık tüketici ve dünya, hizmette aynı ürünleri değil, daha değişik ürünleri istiyor, talep ediyor. Bu sebeple aileden kalma işler fazla geliştirilmeden genellikle geride kalıyor, dolayısıyla da malı satılmıyor. Bunun için kendi AR - GE'lerini oluşturmaları, kendilerini geliştirmeleri, ürettiği model üzerinde değişiklik yapması ve daha iyi seviyeye getirmesi lazım."
Bakanlığın, sanayiciler için önemli teşvikleri olduğunu da vurgulayan Delen, "Bu teşviklerle ilgili de sanayicilerimize en kısa zamanda ulaşarak teşvikler, hibe ve destekler, patent, marka gibi önemli etkenleri bütün sanayicilerimizin bilgisine sunacağız. 2014 yılı içerisinde kurum olarak bunu hedefliyoruz. Ayrıca konuyla ilgili uzmanlarımızı davet edeceğiz. Bu konuyu çok önemsiyoruz" dedi.
Editör: Vitrin Haber