KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürlüğü, 'Girişimcilik Haftası' etkinlikleri kapsamında Türk Eximbank ve Türk Patent Enstitüsü yetkililerini Sinoplu girişimcilerle buluşturuyor. 

Girişimcilik üzerine en geniş çaplı farkındalık kampanyası olarak bilinen ve ülkemizde 7. kez düzenlenen 'Global Girişimcilik Haftası' kapsamında Sinop'ta da bir dizi etkinlik düzenlenecek. Etkinlikler; yarın Türk Eximbank yetkililerince MÜSİAD salonunda gerçekleştirecek olan, 'Kredi ve imkanları bilgilendirme semineri' ile start alacak. 

KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Gürsel Kızılaslan, müdürlük olarak 'Girişimcilik Haftası' kapsamında ihracat yapan firmalara kredi imkânı sağlayan Türk Eximbank yetkilileri ile Patent, marka tescil işlemlerinde yetkili kuruluş olarak görev yapan Türk Patent Enstitüsü yetkililerinin hafta kapsamında Sinop’a davet edildiğini söyledi. Ayrıca lise öğrencilerinin girişimcilik konusunda farkındalığını artırmak amaçlı ödüllü Sıra Dışı İş Fikirleri yarışması düzenlendiğini kaydeden Kızılaslan, yeni bir iş fikri olan öğrenciler ilgili formu doldurarak KOSGEB Müdürlüğüne 20 Kasım tarihine kadar teslim etmelerinin yeterli olduğunu kaydetti. Kızılaslan, "Yarışma sonunda birinciye Akıllı Telefon, ikinciye Bisiklet, üçüncüye Tablet ve ilk 10’a giren öğrencilere de sürpriz hediyeler verilecek" dedi. 

İşte program
Bu arada KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından hafta etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlar ise şöyle; 19 Kasım Çarşamba Saat: 13:00 Türk Eximbank - Kredi ve imkanları bilgilendirme semineri (MÜSİAD toplantı salonu) 20 Kasım Perşembe Saat: 10.00 Türk Patent Enstitüsü – Marka-Patent Farkındalık Semineri (MÜSİAD toplantı salonu), 21 Kasım Cuma Saat: 14.00 - Lise öğrencileri sıradışı iş fikirleri yarışma ödül töreni (Sinop Valilik Toplantı Salonu)
 
Editör: Vitrin Haber