Sinop’ta kadınları girişimciliğe özendirme ve onlara rol model olma amaçlarını gerçekleştirerek kadın girişimciliğini artırma çalışmalarını sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu yeni yılda ilk faaliyetine başladı. 

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve E-Proje Danışmanlık & Organizasyon Merkezi sahibi Ebru Uysal tarafından verilen bilgiye göre Sinop’ta girişimcilik adına faaliyetlerini sürdüren kurul, ekonomik olarak büyüme potansiyeli yüksek bir işe veya iş fikrine sahip olan, ancak gerekli eğitimleri alamamış ve maddi koşulları sınırlı 30 kadına 16- 28 Şubat 2015 tarihleri arasında 70 saat ücretsiz girişimcilik eğitimi verecek. 08 Mart Kadınlar Günü’nde sertifika alacak olan kadınlar KOSGEB'in yeni girişimcilik desteğinden yararlanarak iş hayatına atılma hakkına sahip olacak. 
Ayrıca Kadınlar günü çerçevesinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü desteğiyle yapılması planlanan Girişimcilik Semineri ile “Daha önce girişimcilik eğitim programlarına katılarak sertifika almış tüm kişiler, Eğitim alıp işletmesini kurmuş kişiler, İşletmesini kurmuş ancak çeşitli nedenlerle işletmeyi sürdürmekte başarısız olmuş girişimciler, İlde faaliyet gösteren büyük firmaların yöneticileri, sahipleri, insan kaynakları yöneticileri, Girişimcilik ile ilgili çalışan akademisyenler, KOSGEB yetkilileri, Finans kurum/kuruluşları, Yatırımcılar ve Mentorlar” bilgi ve tecrübelerini aktarmak üzere davet edilecektir. 
Bu seminere katılan kişilerin söz konusu etkinlikte etkili yönetim ilkeleri, girişimcilikte başarı ve başarısızlığın nedenleri hakkında bilgi ve tecrübe paylaşımı edinmeleri hedeflenmektedir. Söz konusu etkinlikte finans kurum ve kuruluşlarının uygun finansman olanakları hakkında girişimci adaylarını bilgilendirmeleri, KOSGEB destekleri hakkında detaylı bilgi verilmesi, akademisyenlerce girişimciliğe yönelik kısa süreli eğitimler verilmesi amaçlanmaktadır. 

Üniversite, STSO İŞKUR, KOSGEB, ve Sinop Bölgesel Kalkınma Girişimcilik Eğitim ve Danışmanlık Derneği ile güzel bir işbirliği ortamı oluşturulduğundan söz eden Uysal, önümüzdeki süreçte kadın girişimciliğinin geliştirilmesi yönünde, birlikte önemli çalışmalar yapma düşüncesi taşıdıklarını belirtti.

Başarılı girişimcilerin özelliklerinden bahseden Uysal; “Başarılı bir girişimci olmanın sırrı hayal etmekle başlar. Hayal etmekten vazgeçmeyin. İkincisi bir hedefiniz olmalı ve hayalinizi o hedef doğrultusunda ilerletmelisiniz. Üçüncüsü çalışmak. Kaybetsek de kazansak da daha çok çalışmalıyız. Değişimin öncüsü olmalıyız” dedi.
Son olarak kurumsallaşma, markalaşma ve yenilikçiliğin önemine değinen Uysal Türkiye ekonomisinin ağırlıklı bölümünü oluşturan KOBİ’erin çok daha verimli çalışmak ve üretmek zorunda olduklarını belirterek, internet teknolojisinin bu katma değeri artırdığına bu teknolojinin sürdürülebilirlik açısından kilit bir role sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca rekabet edebilirlik, ihracat, pazarlama gibi nice avantajın bilişimle yaratılabileceğinden bahsetti.

Editör: Vitrin Haber