Sinop açıklarında avlanan balıkçıların ağlarına takılan torikler, ağırlıklarına göre 70 ila 100 lira arasında değişen fiyatlarda satışa sunuldu.

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tezgahlarda artık her türde balığın bulunduğunu söyledi. 

Tezgahlarda en çok mezgit, palamut, istavrit ve barbunyanın yer aldığını belirten Bayrak, kırlangıç, lüfer ve toriğin de yavaş yavaş ağlara takılmaya başladığını aktardı.

Özellikle son birkaç gündür yoğun şekilde barbunya avcılığı yapıldığını anlatan Bayrak, "Balık sezonu güzel başladı ve güzel devam ediyor. Tezgahlarımız balık çeşitleriyle dolu. Bir hafta önce kilogramı 40 liradan satılan barbunya, şimdi 15 liraya düştü. Palamut, mezgit ve istavrit avcılığı da iyi gidiyor. Torik de ağlara takılmaya başladı." dedi.

Balıkçı Mert Kanal da sezonun bereketli geçmesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, "Torik biraz erken ağlarımıza takılmaya başladı. Bu da bizi ayrıca mutlu etti." şeklinde konuştu.

Editör: Vitrin Haber