Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Sinop Merkez Müdürü Nedim Kaşıkırık, Sinop'ta faaliyet gösteren KOSGEB destek hizmetlerinin artarak devam ettiğini bildirdi.

Kaşıkırık, yaptığı açıklamada, 2017 yılı Ekim'ine kadar destek hizmetlerinin 4 milyon 355 bin liraya yaklaştığını ve yıl sonunda bu rakamın 5 milyon liraya ulaşacağını söyledi.

Destek hizmetleri için başvuruların artarak devam ettiğini belirten Kaşıkırık, vatandaşların KOSGEB'e ilgi göstermesi ve işletme açma isteklerinin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Sinop KOSGEB'in Türkiye sıralamasında iyi yerlerde olduğunu dile getiren Kaşıkırık, şöyle devam etti: "2015 yılında Sinop'ta faaliyete geçen KOSGEB, o tarihten itibaren vermiş olduğu destek hizmetlerindeki artış Türkiye'de üst sıraları zorluyor. Tüm illerde verilen destek hizmetleriyle ilgili verileri illerin nüfuslarıyla birbirine oranladığımızda 2016 yılı için kişi başına verilen destek hizmetleri kapsamında Sinop, Türkiye genelinde birinci, 2017 verilerine göre ise ikinci sırada olduğumuzu görüyoruz. Bu bizim için çok büyük bir başarı. Biz de KOSGEB olarak elimizden geldiğince vatandaşlarımıza destek hizmetleri vermeye devam edeceğiz." 
 
Editör: Vitrin Haber