Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, geçtiğimiz günlerde Sinop MÜSİAD öncülüğünde Acık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde açılışı yapılan gömlek fabrikasını ziyaret etti. MÜSİAD öncülüğünde kamu ve özel sektör işbirliğinde, 1 milyon dolarlık yatırımla Sinop Acık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde tamamlanarak faaliyete geçen tekstil fabrikası, üretimine son hızla devam ediyor.

Hükümlüler ile dışarıdan alınacak işçilerin birlikte çalıştığı dünyanın ilk fabrikası olma özelliğine sahip olan fabrikanın son ziyaretçisi ise Vali Köşger oldu. Yavuz Selim Köşger'e ziyareti sırasında  MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Ahmet Hilmi Gökmen, Cezaevi Müdürü Özer Duman ile fabrikanın işletmeciliğini yürüten MÜSİAD üyesi ve dünyaca ünlü Daniel Bessi firmasının sahibi Ayata kardeşler eşlik etti. Firma sahibi İzzet Ayata ve Yusuf Ayata, gömlek imalatı gerçekleştirilen fabrika hakkında Vali Köşger'e bilgi verdi.

Sinop'un stratejisi arttı
Sinop'un önünün açık olduğunu dile getiren Vali Köşger; "Sinop'a 'liman yapalım' diye gelenler var. 'LPG dolum tesisi yapalım' diye gelenler var. 'Gümrük kurulsun ve ihracatı buradan yapalım' diyenler var. Yol Sinop'a çok ciddi bir ivme kazandırıyor. Samsun yolu ve Dranaz tünelinin açılması, devamında Ilgaz tünelinin açılacak olması, Sinop'un seyrini değiştirdi. Nükleer olmasa bile Sinop önemli ve stratejik bir konumda. Vatandaş harita üzerinden Sinop'un durumuna bakıyor, yollara bakıyor Türkiye'nin tam ortasında ve Karadeniz'in her tarafına hakim. Stratejik olarak artık Sinop cazip geliyor. Bu konuda kucaklayıcı olmamız lazım. Bu konuda MÜSİAD'da da görev düşüyor" dedi. 

Sinop tekstilde önemli adımlar atılıyor 
Ayata kardeşlerin MÜSİAD ve Sinop Acık Ceza İnfaz Kurumu ile birlikte Sinop'ta çok önemli bir işe imza attıklarını kaydeden Vali Köşger, "Tekstil konusunda Sinop'ta önemli bir potansiyel oluşuyor. Şu anda tekstil üzerine fabrika sayımız 10'u buldu.  
Sizlerde çok güzel bir hizmet gerçekleştirdiniz. Sinop, önümüzdeki dönem çok farklı olacak. Sizler erken hareket ettiniz. Bence burayla yetinmeyin. Sinop Organize Sanayi Bölgesi'nde de (OSB) size yer verelim" diye konuştu. Taha Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Ayata'da İstanbul'daki fabrikalarını Sinop OSB'ye taşımayı düşündüklerini söyledi. 

Ziyarete; Cumhuriyet Savcısı Murat Alagöz, Bakanlık Müşaviri ve Sinop Valiliği Yatırım Danışması Hayati Yaşar, KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Gürsel Kızılaslan, KUZKA Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berkol Alevli ve Halkbank Sinop Müdürü Reşit Canik'de katıldı.

Serhat Özşahin

Editör: Vitrin Haber