Dünya genelinde teşkilat yapısını gün geçtikçe güçlendiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), son olarak Japonya'nın başkenti Tokyo’da şube açtı. 

Son üç ayda yurtdışında Johannesburg, Karlsruhe, Makedonya ve Melbourne şubelerini açan MÜSİAD, geniş şube ağına Japonya'yı da dahil etti. Japonya'daki ilk şubesi olan Tokyo MÜSİAD’ın açılışını gerçekleştiren MÜSİAD, yurtiçinde 86, yurt dışında 66 farklı ülkede 171 irtibat noktasıyla geniş bir ticaret ağına ulaştı. MÜSİAD'ın, bu yılsonuna kadar Bartın ve Amsterdam’da ve 2017 yılında ise Azerbaycan, Tiflis, Pakistan, Strasbourg, Londra, Kırgızistan, Kazakistan, Belçika, Katar, Sudan ve Güney Kore’de şube açılışları yapacağı öğrenildi. 

SİNOP NÜKLEER SANTRALİ TÜRK-JAPON İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMLİ PROJELERİ ARASINDA
MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen'in de katıldığı Tokyo MÜSİAD’ın açılışında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Türk-Japon işbirliğinin; Sinop Nükleer Enerji Santrali gibi büyük çaplı bir projeye de imza atacağını hatırlattı. Olpak, “Türk-Japon dostluğu hem ekonomiye, hem de siyasete yansıyan bir işbirliğini getiriyor. Nitekim Türk-Japon işbirliği; Marmaray, Sinop Nükleer Enerji Santrali, İzmit Körfezi Köprü Geçişi, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi gibi büyük çaplı projelere imza attı. Bundan sonra da birlikte yapacağımız çok iş var. 15 Temmuz sonrasında ülkemiz ekonomisini hedef alan algı operasyonlarına karşı ayrıca bir mücadele veriyoruz. Ve bu mücadelede, kara gün dostumuz Japonya’nın, yine yanımızda olacağına inanıyoruz” dedi.

Japon Dış Ticaret Teşkilatı (JETRO) Başkan Yardımcısı Shinichi Kihara’nın da katıldığı Tokyo MÜSİAD açılışında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin “Türkiye ve Japonya, Asya’yı uçuran iki kanattır” sözlerini hatırlatarak, “MÜSİAD olarak bu kuşu daha yukarılara uçurmak için çalışmak üzere geldik. Aramızdaki fiziki mesafeyi göz önüne aldığımızda Japonya ile ticaretimiz iyi seviyede. 2015 yılında, yüzde 11’lik bir azalmaya rağmen, bugün 3,5 milyar dolarlık bir ticaret hacminden söz edebiliyoruz. Birlikte iş yaptıkça, ithalat ve ihracat oranlarındaki asimetriyi de telafi edeceğimizden kuşku duymuyorum” diye konuştu.

MÜSİAD SİNOP MÜSİAD JAPONYA İLE KARDEŞ ŞUBE OLDU!
Bu arada MÜSİAD Sinop ile MÜSİAD Japonya arasında kardeş şube protokolü imzalandı. Konuya dair açıklama yapan MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, protokolün hayırlı olmasını diledi. Gökmen sözlerini şöyle sürdürdü; "Yeni açılışını yaptığımız MÜSİAD Japonya ile kardeş şube protokolü imzaladık. Anlaşmanın ilimiz, şubemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu vesile ile iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine de katkı sağlayacağımızı ümit ediyorum. Artık dünyanın 3. büyük ekonomisi unvanına sahip olan Japonya ile karşılıklı daha yoğun temasımız olacak. Önümüzdeki günlerde MÜSİAD Japonya heyetini Sinop'ta misafir edeceğiz. Ayrıca Japon şirketlerin CEO'larına ve bir araya geldiğimiz diğer heyetlere 15 Temmuz hain darbe girişimini ve milletimizin verdiği mücadeleyi anlattık" 
Editör: Vitrin Haber