Tüm Sinoplu İş Adamları Yardımlaşma Derneği (TÜSİYAD) Genel Başkanı Mustafa Özalp, yaşanan ekonomik belirsizlikler üzerine derneklerinin Sinoplular için yeni çalışmalar başlatacağını söyledi. Mustafa Özalp açıklamasında, içinde bulunulan süreçte sivil toplum anlamında yeni oluşumlardan bahsetmenin mantıksız olacağını da belirterek, var olan STK'ların aktif hale gelmesi gerektiğini vurguladı. 

GİDİŞATI GÖRMEZDEN GELEMEYİZ
Mustafa Özalp açıklamasına şöyle devam etti: "Ramazan ayı, seçimler, yaz sezonu derken biraz rehavete kapıldık. Gönül isterdi ki yaz mevsimini güzel bitirelim, işlerimize kaldığımız yerden, enerji dolu başlayalım ama; ne yazık ki ekonomide yaşanan kötü sürprizler hepimizde gelecek adına ciddi kaygılara neden oldu. Ekonomideki gidişatı görmezden gelmek ve çözüm yolları aramamak ülkesini seven hiç bir iş insanına yakışır bir durum değildir.  

YENİ OLUŞUMLARDA UZAK DURMAK LAZIM
Bir diğer konu ise bunun gibi belirsizlik ortamlarında yeni oluşumlara gitmeyi de doğru bulmuyorum. Ülke gündemini takip ettiğim gibi Sinop'taki gelişmeleri de yakından takip ediyorum. Bu süreçte yeni oluşumlardan bahsetmenin mantıklı olmadığını düşünüyorum.
 
Var olan sivil toplum kuruluşlarını gerçek ve faydalı çözümler konusunda daha aktif hale getirmezsek, sürekli dernek kuran ama kendine faydası olmayan bir memleket haline geleceğiz. Bu bağlamda TÜSİYAD olarak, alt yapısını oluşturduğumuz Ticaret Platformu ile gerek bürokratlarımıza ulaşıp sorunların çözümünde, gerekse yerli üretici ve firma tanıtımları konusunda, gereken çabayı sarf etmek adına elimizi taşın altına koymaya hazırız. Zaman samimiyetimizi göstermek ve icraata geçme zamanıdır"
 
Editör: Vitrin Haber